Η επίσπευση των εργασιών κατασκευής της Εγνατίας οδού δημιούργησε προβλήματα τα οποία θα καταγραφούν ώστε να γίνει απόλυτα ασφαλής. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2009, τα γραφεία της Εγνατίας Οδού Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Μαγκριώτης είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Εγνατία οδός κατασκευάζεται με δάνεια άνω του 1 δισ. ευρώ, της εταιρίας Εγνατία Α.Ε., με υποθήκη τα μελλοντικά διόδια και το ΦΠΑ, ενώ τόνισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των κάθετων αξόνων και συνδέσεων με τις βαλκανικές χώρες και τα περιφερειακά αναπτυξιακά κέντρα, από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Όσον αφορά τα έργα υποδομών της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μετρό και η εξωτερική περιφερειακή θα βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν στην πόλη, ενώ απέδωσε τις εξελίξεις για το έργο της υποθαλάσσιας αρτηρίας σε κακούς χειρισμούς από την προηγούμενη κυβέρνηση.