Ρεπορτάζ ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΑΠΗΣ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, άνοιξε τις πύλες του Δημαρχείου, για να δεξιωθεί τον πρώτο πολίτη της χώρας. Έξω από το δημαρχείο, όμως, στο παρκάκι των περιπτέρων των Προσκόπων, μαθητές και προσωπικό της Σχολής Τυφλών είχαν στήσει το δικό τους χάπενιγκ.
Συμπολίτες μας, με προβλήματα όρασης και οι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη φροντίδα και την εκπαίδευσή τους, ήταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν για τη μη χρηματοδότηση της Σχολής Τυφλών - Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος». Κρατούσαν πανό, με το σύνθημα «Όχι στο Κλείσιμο της Σχολής Τυφλών».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τους είδε συγκεντρωμένους, να φωνάζουν συνθήματα και πλησίασε στο χώρο. Η πρόεδρος των εργαζομένων, Αγλαΐα Κολυβά, του επεσήμανε ότι «οι εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι, το ίδιο και οι προμηθευτές. Τα παιδιά της σχολής δεν μπορούν, πλέον, να παρακολουθούν τα μαθήματα»…
Στο σημείο αυτό επενέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγ. Βενιζέλος: «Έχω, ήδη, μιλήσει με τους φίλους μας (σ.σ. εννοούσε τους σπουδαστές της σχολής και τους εργαζόμενους). Θα έχω επαφή με την αρμόδια υπουργό, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και θα ΄χω απάντηση, για να τη μεταφέρω».
Ο νομάρχης, Παν. Ψωμιάδης, εξήγησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι «υπάρχει ένα έλλειμμα πολλών χιλιάδων ευρώ. Στην Αθήνα το θέμα λύθηκε, επειδή η αντίστοιχη σχολή δημοσιοποιήθηκε. Αυτό είναι ένα χρόνιο αίτημά μας»…