Περισσότερες φαίνεται να είναι οι συλλήψεις, στη Θεσσαλονίκη, για περιπτώσεις εμπορίας κοκαΐνης, από άλλα ναρκωτικά, όπως, για παράδειγμα, η ηρωίνη. Αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν επιβεβαιώνουν τίποτε, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν "χτυπήσει φλέβα" εμπόρων κοκαΐνης και συλλαμβάνουν τον έναν πίσω από τον άλλον. Τελευταίος, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας νεαρός αλλοδαπός που διαμένει στην Άνω Πόλη.
Έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της Άνω Πόλης, συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός έμπορος ναρκωτικών. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 220,9 γραμμαρίων μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
Σε άλλη περίπτωση, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, χθες Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009, αργά το βράδυ, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 62χρονος αλλοδαπός, ο οποίος νωρίτερα, έκρυψε, σε διάφορα σημεία της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 484 γραμμαρίων.
Και οι δύο έμποροι ναρκωτικών, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.