«Σ’ αυτό το συνέδριο πρέπει όλοι μαζί να πούμε φτάνει πια. Να πούμε: Σήμερα επιστρέφουμε στο λαό. Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή. Ζητώ από όλους να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία αυτή. Για να ακουστεί η δική τους φωνή. Να ακουστεί η φωνή της αλήθειας, η φωνή της νεολαίας, η φωνή της περιφέρειας, η φωνή της αυτοδιοίκησης. Να ακουστεί μια καθαρή φωνή. Προέρχομαι από το λαό. Νοιάζομαι για το λαό. Αγωνίζομαι για το λαό και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά την επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Porto Palace, με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση γραπτής δήλωσής του στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Σιούφα.
Στη σημερινή ανακοίνωση ήταν παρόντες αρκετοί δήμαρχοι -ειδικά της υπαίθρου του νομού Θεσσαλονίκης- οι οποίοι είχαν κληθεί από το νομάρχη, να παραβρεθούν.
«Γνωρίζω ότι ο δρόμος που διάλεξα είναι δύσκολος. Υποτιμήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου και πέσαμε έξω. Εγώ τιμώ όλες τις υποψηφιότητες αλλά ορισμένοι ας μην υποτιμούν τη δική μου», παρατήρησε ο Νομάρχης, ο οποίος εξήγησε ότι «η πρωτοβουλία να μπω μπροστά, υπηρετεί πρώτα από όλα την ενότητα του κόμματος. Δεν είναι μια πρωτοβουλία διαμαρτυρίας, αλλά διεκδίκησης», πρόσθεσε ο κ. Ψωμιάδης.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Για τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, που με χαρακτήρισαν ως ‘φερόμενο’ υποψήφιο, ανακοινώνω ότι κατέθεσα και επίσημα στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, την αίτησή μου για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας.
Γνωρίζω ότι ο δρόμος που διάλεξα είναι δύσκολος.
Υποτιμήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου και πέσαμε έξω.
Εγώ τιμώ όλες τις υποψηφιότητες αλλά ορισμένοι ας μην υποτιμούν τη δική μου.
Η πρωτοβουλία να μπω μπροστά, υπηρετεί πρώτα από όλα την ενότητα του κόμματος.
Δεν είναι μία πρωτοβουλία διαμαρτυρίας, αλλά διεκδίκησης.
Οι σημαίες της Νέας Δημοκρατίας πρέπει και πάλι να ξεδιπλωθούν.
ΟΙ πολίτες πρέπει να έχουν άποψη.
Δεν έχω το δικαίωμα να απογοητεύσω κανέναν. Ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επιστρέψει στο λαό, να επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες που είναι και η μόνη πηγή δύναμης στη δημοκρατία.
Χαίρομαι που το κόμμα πορεύεται σε ένα ανοικτό συνέδριο, σε ένα συνέδριο μελών και φίλων.
Χαίρομαι που δικαιώθηκαν οι θέσεις μου.
Χαίρομαι γιατί ανοίγουμε τις πόρτες και τις καρδιές μας στο λαό.
Χαίρομαι γιατί δεν θα είναι ένα συνέδριο μόνο διαδοχής, αλλά ένα συνέδριο πολιτικών θέσεων, ιδεολογιών, αρχών και αυτοκριτικής.
Διότι δεν ταιριάζει σε εμάς, στο κόμμα που εδραίωσε τη δημοκρατία στην πατρίδα μας, να βρεθούμε σε ένα συνέδριο ‘βουβό’ και ‘μηχανιστικό’.
Σ’ αυτό το συνέδριο πρέπει όλοι μαζί να πούμε φτάνει πια.
Να πούμε:
Σήμερα επιστρέφουμε στο λαό.
Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή.
Σήμερα ξεκινάμε από μια δημοκρατική, λαϊκή, πατριωτική, κεντροδεξιά, με αξιοπρεπή εθνική πολιτική και φθάνουμε ως το κοινωνικό κέντρο και τις φιλελεύθερες δυνάμεις.
Δεν υποχωρώ λοιπόν, όπως νόμιζαν ορισμένοι, δεν κάνω πίσω.
Δεν σέρνομαι στα πόδια κανενός.
Η ιστορία δείχνει ότι οι ηγέτες υπήρξαν σπουδαίοι όταν δεν έκαναν πίσω, σε κρίσιμες στιγμές.
Ζητώ από όλους να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία αυτή.
Για να ακουστεί η δική τους φωνή.
Να ακουστεί η φωνή της αλήθειας, η φωνή της νεολαίας, η φωνή της περιφέρειας, η φωνή της αυτοδιοίκησης.
Να ακουστεί μια καθαρή φωνή.
Προέρχομαι από το λαό.
Νοιάζομαι για το λαό.
Αγωνίζομαι για το λαό και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό.
Στις 22 του μηνός θα καταθέσω τον απαιτούμενο αριθμό των πενήντα (50) υπογραφών στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου».