Δεσμεύτηκε πως θα κάνει ο,τιδήποτε για να διασφαλίσει την ενότητα και την ομοψυχία της Νέας Δημοκρατίας, η υποψήφια πρόεδρος Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στα μέλη των νομαρχιακών συνελεύσεων του κόμματος στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης.
«Κανείς δεν περισσεύει, ιδιαίτερα σήμερα», δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη, και τόνισε ότι ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί του παρελθόντος δεν έχουν θέση. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι αύριο στη Νέα Δημοκρατία δε θα υπάρχουν «συστήματα» και «προσωπικοί μηχανισμοί».
Η κ. Μπακογιάννη καταφέρθηκε εναντίον όσων βάλλουν κατά του Κώστα Καραμανλή και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δεοντολογικό 15 μέρες μετά τις εκλογές να χτυπάς τον πρόεδρο του κόμματος για τον οποίο μέχρι χθες έλεγες "ζήτω"». Πρόσθεσε ότι στάθηκε στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, και στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν διαχώρισε τη θέση της και στήριξε τις αποφάσεις ακόμα κι όταν ήξερε ότι θα έχει κόστος.
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη χρειάζονται τολμηρές αλλαγές σε πρόσωπα, θέσεις και ιδέες και πρότεινε:
-Θέσπιση θητείας του προέδρου του κόμματος (4 χρόνια).
-Πάγιο αναλογικό εκλογικό σύστημα με σταυροδοσία στο 30% για τις εσωκομματικές εκλογές, με διασφάλιση των τάσεων.
-Προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίων βουλευτών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης
-Καθιέρωση εσωκομματικών δημοψηφισμάτων.
-Αναδιάρθρωση οργάνων της ΝΔ, εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής με ενιαία λίστα, εκτός των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ.
-Θέσπιση Συμβουλίου Δεοντολογίας
-Ονομαστικοποίηση-δημοσιοποίηση εσόδων και εξόδων της Ν.Δ. Πόθεν έσχες και μεταβολή περιουσιακών στοιχείων στελεχών από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο.
Για το ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι δεν φαίνεται να έχει ξεκάθαρη πολιτική και προέβλεψε ότι συντομότερα από ότι αναμένονταν «θα κληθεί να απολογηθεί για όσα λαϊκίστικα υποσχέθηκε στις εκλογές».