Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της τραγουδίστριας από την Αργεντινή Μερσέδες Σόσα, 74 ετών, που είναι πολύ δημοφιλής στη Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με ιατρική έκθεση της κλινικής του Μπουένος Άιρες, στη μονάδα εντατικής θεραπείας της οποίας νοσηλεύεται υπό αναπνευστική υποστήριξη, «η κατάσταση της κυρίας Σόσα επιδεινώθηκε, συνεπεία μιας μεγαλύτερης υποβάθμισης των οργανικών λειτουργιών της. Η πρόγνωση παραμένει επιφυλακτική και βρίσκεται σε φαρμακευτικό κώμα».
Η Μερσέδες Σόσα εισήχθη στην κλινική Λα Τρινιδάδ, πριν από 11 ημέρες.
Ο Βίκτορ Ερέδια, ένας από τους φίλους της, υπενθύμισε πως η Σόσα έχει ζήσει «πολύ περίπλοκες καταστάσεις στη ζωή της, όπως εξορίες, επιστροφές, αγωνίες». Μαχητική κομμουνίστρια, εξορίστηκε στην Ευρώπη κατά την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή (1976-1983).
Η τραγουδίστρια είχε νοσηλευθεί το Μάρτιο για πνευμονία και αφυδάτωση. Τα προβλήματα υγείας της την εμπόδισαν να συμμετάσχει στο λανσάρισμα ενός διπλού άλμπουμ με τίτλο «Cantora» ("Τραγουδίστρια"), που αποτελείται από πολλά ντουέτα με βεντέτες της ισπανικής και λατινοαμερικάνικης μουσικής (Χοάν Μανουέλ Σεράτ, Λουίς Αλμπέρτο Σπινέτα, Καετάνο Βελόσο, Σακίρα).
Η επονομαζόμενη και «Η Νέγρα», έγινε στη διάρκεια σαράντα χρόνων σταδιοδρομίας και σαράντα άλμπουμ μία φυσιογνωμία του λαϊκού τραγουδιού στην Αργεντινή και σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.