Πρεμιέρα έχει, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009, στις 22.30, η δεύτερη παραγωγή της παιδικής σκηνής του ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο, με το έργο «Ο Σιμιγδαλένιος» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου που σκηνοθέτησε και χορογράφησε η Στέλλα Μιχαηλίδου.
Με νεαρούς στην πλειονότητά τους ηθοποιούς και μουσικούς (παίζουν «ζωντανά» επί σκηνής τη μουσική της παράστασης που υπογράφει ο Κώστας Βόμβολος) ο «Σιμιγδαλένιος», που είναι γραμμένος έμμετρα, περιγράφει τις περιπέτειες μιας νεαρής βασιλοπούλας που αρνείται να παντρευτεί και αντιτάσσει το δικό της πρότυπο, έναν άνδρα που πλάθει η ίδια από… σιμιγδάλι.
Το δελτίο τύπου της παράστασης είναι δομημένο σαν... ποίημα:
"Ο Σιμιγδαλένιος"…Κανένας δεν της έκανε, για να τον αγαπήσει -αληθινά- μαζί του και να ζήσει. Kι έτσι η βασιλοπούλα, σίγουρη, με λίγο σιμιγδάλι τον έπλασε μονάχη της, για να μη βλέπει άλλη, όπως αυτή τον ήθελε, όπως ονειρευόταν. Γιατί πολλά είχε δει, γιατί πολύ φοβόταν… Και τού ’λεγε: 'Να μ’ αγαπάς, νά ’σαι καλός, όμορφος ξύπνιος νά ’σαι, να μην αντιμιλάς, να μην ξενοκοιμάσαι'. Και ζούσανε μαζί καλά, ζωή παραμυθένια, ξεχνώντας τη ζωή, μακριά από κάθε έννοια.
Ώσπου από τόπο μακρινό, μια άλλη πριγκηπέσα, βάζοντας τη μητέρα της και τα μεγάλα μέσα, στήσαν παζάρι πονηρό φτηνό και τιποτένιο και με παγίδ’ αρπάξανε τον κυρ-Σιμιγδαλένιο.
Μόνη η βασιλοπούλα μας γυρεύει τον καλό της και τώρα που τον έχασε βλέπει τον εαυτό της…
Πού νά ’ναι η συνέχεια αυτής της ιστορίας, που τέρπει άπαντες πολύ και σε βαθμό υστερίας, ανεξαρτήτως μόρφωσης, φύλου και ηλικίας;
Πού να χωρέσει άραγε τόσο πολύ υλικό της σύγκρουσης καλού-κακού, 'εγώ' και φρονιμάδας; Ελάτε, τώρα, όλοι σας, στο Θέατρο το 'Βασιλικό' και δείτε την παράσταση του Κρατικού Βόρειας Ελλάδας!
Ο «Σιμιγδαλένιος» θα παίζεται από Τρίτη έως Παρασκευή στις 10.30 (για τα σχολεία) και κάθε Κυριακή στις 11.00 για το κοινό, στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου.