Κάποιοι αναρωτιούνται τι έκανε ο Μπάρακ Ομπάμα και του δίνουν το Νόμπελ Ειρήνης. Είναι απλό: Του αφιέρωσε ένα τραγούδι ο Μανώλης Ρασούλης! Στο νέο του cd, που έγραψε τους στίχους σε μουσική Νικολόπουλου, τραγουδά "Με τον Ομπάμα Αντάμα". Αυτό ήταν αρκετό, αφού, και στο παρελθόν το... μαγικό του άγγιγμα έδωσε αξία σε διάφορους.
Για να σοβαρευτούμε, ο Ρασούλης, που έχει γράψει χιλιάδες τραγούδια, ήταν εκεί σε όλες τις φάσεις αναβάθμισης και αναγέννησης του ελληνικού τραγουδιού. Κι είχε -κι έχει- τη διορατικότητα να βλέπει μακριά.
"Είδε" πίσω από την πολιτική σκηνή της χώρας σε εποχές που η πολιτική σήμαινε πολλά ("Οι Κυβερνήσεις Πέφτουνε Μα Η Αγάπη Μένει"), "είδε" την αξία νέων τραγουδοποιών (έκανε παραγωγή στον πρώτο δίσκο των αδελφών Κατσιμίχα), "είδε" την κοινωνική αδιαφορία ("Γειά σου Κυρ Εισαγγελέα Με Τη Τζένη Την Ωραία"), "είδε" την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τον μοναδικό τρόπο επίλυσης του Μεσανατολικού ("Η Δικιά Μου Ιερουσαλήμ"), "είδε" τη μοναδική αξία ηθοποιών παρά την ανάλωσή τους σε ταινίες του σωρού ("Τι Γυρεύεις Μεσ' στην Κίνα Τσάκι Τσαν"). "Είδε" και τις προοπτικές που ανοίγουν με τον Ομπάμα, αλλά κι αυτές που κινδυνεύουν να κλείσουν.