Για «βαριά ήττα της ΝΔ και νίκη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως και να καταγραφούν οι θετικές διεργασίες που έχουν γίνει στη συνείδηση του λαού» μίλησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο, όπως είπε, «ήταν αναντίστοιχο με την επιρροή και το ρόλο του ΚΚΕ στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων».

«Υπήρξε αλλαγή καπετάνιου, αλλά η ρότα είναι στην ίδια πορεία» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι έρχεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων και «το ΚΚΕ είναι πανέτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του για ένα ενωτικό μέτωπο που θα συμπεριλάβει τα εργατικά στρώματα, τους μικρούς αγρότες και τα μικρομάγαζα».
Επίσης, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συμβάλλει στην ενίσχυση της διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στα μονοπώλια και το λαό και θα είναι «στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ματαίωση των χειρότερων και τη διεκδίκηση λύσεων για την ανακούφιση του λαού».
Ακόμη υποστήριξε ότι στην κάλπη ο λαός δεν έδειξε τη δύναμή του, ευχαρίστησε όσους για πρώτη φορά ψήφισαν το ΚΚΕ και διαβεβαίωσε ότι το κόμμα της θα επικοινωνήσει και με όσους ήθελαν να το ψηφίσουν αλλά υπέκυψαν στο δίλλημα της αυτοδύναμης κυβέρνησης την τελευταία στιγμή.
«Οι συνέπειες της κρίσης είναι μπροστά μας. Υπάρχει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανάκαμψη από την οικονομική κρίση με πλήγμα στα κεκτημένα του εργατικού κινήματος και πρώτα από όλα με πλήγμα στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης και κατηγόρησε για 'βαριές ευθύνες την ηγεσία των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που έχει παίξει αρνητικό ρόλο έτσι ώστε το εργατικό και λαϊκό κίνημα να μην βρίσκεται σήμερα σε φάση αντεπίθεσης και αντίστασης» κατέληξε.