Στη συμφωνία των υποψηφίων με την Οργανωτική Επιτροπή για την εκλογή του επόμενου αρχηγού της ΝΔ που προβλέπει δικαίωμα ψήφου στα μέλη του κόμματος και σε όσους γίνουν μέλη μέχρι τη στιγμή της ψηφοφορίας αλλά όχι στους φίλους του κόμματος, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι το συνέδριο είναι αποκλειστικά αρμόδιο για κάθε καταστατική τροποποίηση.
Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η αρχική του απόφαση ήταν να αποχωρήσει από την ηγεσία μετά το συνέδριο. Στην πορεία όμως δέχθηκε να παραμείνει μετά την κοινή απόφαση της 17ης Οκτωβρίου των υποψηφίων του κόμματος που συμφώνησαν στην τροποποίηση του Καταστατικού και στην αλλαγή της εκλογής αρχηγού από τη λαϊκή βάση. Υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η εκλογή να γίνει το ταχύτερο δυνατόν.
Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι δεν αρκεί στην πορεία για την εκλογή μόνο μία άψογα οργανωμένη διαδικασία αλλά υπάρχει και η ουσία που αφορά τον λόγο και τη συμπεριφορά όλων, αφορά την ανάπτυξη ευγενούς άμιλας μεταξύ των υποψηφίων. "Εκπροσωπούμε αξίες και αρχές με βαθειές ρίζες στο χρόνο, έχουμε υποχρεώσεις απέναντι στον τόπο και την παράταξη", είπε.
Ο κ. Καραμανλής κάλεσε όλα τα στελέχη να επιδείξουν προσήλωση στο τρίπτυχο που είχε θέσει στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα: "ενότητα, συνοχή, αλληλεγγύη". Οι αρχές αυτές, ανέφερε, ορίζουν τη βάση του κοινού μας οικοδομήματος, εξασφαλίζουν τη δυναμική συνέχεια της παράταξης. Πρέπει να εμπεδώσουμε και να συζητήσουμε αυτές τις αρχές, τώρα, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε ότι η αντιπαράθεση των υποψηφίων θα πρέπει να γίνει χωρίς αντεγκλήσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Θα πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά και όχι παραπολιτικά, είπε και προέτρεψε στα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής να απομονώσουν και να απορρίψουν πρακτικές που δεν υπηρετούν το τρίπτυχο που ανέφερε. Ολοι είμαστε θεματοφύλακες των αρχών της παράταξης, είπε ο κ. Καραμανλής και σύστησε σε όλα τα στελέχη του κόμματος να εξασφαλίσουν την αντικειμενική και ισότιμη υποδοχή κάθε υποψηφίου στην περιφέρειά τους.
Θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι έμπρακτη απόδειξη της αντικειμενικότητας στη διαδικασία της εκλογής και να προχωρήσουμε όλοι μαζί, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και τόνισε ότι ο ίδιος θα στηρίξει το νέο πρόεδρο από την πρώτη στιγμή.
Η παράταξή μας δεν σηκώνει ποτέ σημαίες ευκαιρίας, έχει την τόλμη να μιλά πάντα για τις δύσκολες αποφάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι κατά την προεκλογική περίοδο ανέπτυξε τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του ενώ γνώριζε ότι θα έχουν πολιτικό κόστος. Κάποιοι νόμιζαν τότε είναι σχήμα λόγου, είπε, αλλά δεν ήταν.
Η ΝΔ, συνέχισε, δεν θα αντιπολιτευτεί μικροπολιτικά αλλά δεν μπορεί και να επιτρέψει στους επόμενους να κατεδαφίσουν το οικοδόμημα που χτίσαμε. Θα ελέγχει αλλά και θα προτείνει με βάση το συμφέρον του τόπου. Η ΝΔ είναι αντίθετη στον ανεύθυνο λαϊκισμό από όπου και αν προέρχεται ενώ πρακτικές δίωξης θα έχουν απέναντι την παράταξη. Η ΝΔ σέβεται πάντα τα ήπια πολιτικά ήθη, στηρίζουμε τις αρχές μας και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι μετά τις εκλογές ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν παραιτούμε από τους αγώνες, θα είμαι μαζί σας στους νέους αγώνες της παράταξης.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ