Πραγματοποιήθηκε, στην οδό Τσιμισκή, η μαθητική παρέλαση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου και την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Μαθητές δημοτικών και γυμνασίων, δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων παρέλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, υπό τους ήχους της μπάντας του δήμου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη. «Θα πρέπει να επενδύσουμε ως χώρα, τα πάντα, στη νεολαία μας εάν θέλουμε να δούμε την Ελλάδα των προσδοκιών μας να βαδίζει με σταθερά βήματα στο μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων, αμέσως μετά την παρέλαση, η υφυπουργός Εσωτερικών.
«Αναμετριόμαστε με τις προκλήσεις τού σήμερα. Αναμετριόμαστε με το σήμερα της παιδείας και της νεολαίας, ώστε να υπάρξει μια παιδεία ποιότητας, που να στηρίζει την ελληνική νεολαία σε σχέση με το αύριο», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης, ενώ ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης ανέφερε ότι «αξίζει να δώσουμε όλο το βάρος στη νέα γενιά γιατί το μέλλον είναι δικό τους».
Στις δηλώσεις τους, οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκαν στα δικαιώματα, τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής νεολαίας, αλλά και στις αγωνίες και τις αναζητήσεις της μαθητιώσας νεολαίας και τόνισαν ότι η Πολιτεία οφείλει να δώσει αγώνα για μια καλύτερη παιδεία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Νωρίτερα, μαθητές κατέθεσαν στεφάνι στο ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.