Στα ίχνη σπείρας που ξηλώνει μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) από τράπεζες και πολυκαταστήματα, βρίσκεται η αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τα οχήματα (δύο Ι.Χ. κι ένα φορτηγό-παπαγαλάκι) που χρησιμοποιούσε η σπείρα κι έχει βρει σ αυτά πολλά δακτυλικά αποτυπώματα, εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε διαρρήξεις και γενετικό υλικό, τα οποία αξιολογεί.
Τα οχήματα βρέθηκαν μετά από καταδίωξη, που εξελίχθηκε στις 2:10 τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2009, στην παράπλευρη οδό της Εγνατίας, στο ύψος του Τιτάν. Εκεί, περιπολικό της αστυνομίας εντόπισε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ένα φορτηγάκι, αλλά και ένα φορτηγό με γερανό (παπαγαλάκι), τα οποία και θεώρησε «ύποπτα».
Στο σήμα του περιπολικού για έλεγχο, οι άγνωστοι εγκατέλειψαν το φορτηγάκι με το γερανό και κινήθηκαν με τα δύο άλλα οχήματα προς την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών. Σε κάποια φάση της καταδίωξης έκαναν όπισθεν και χτύπησαν το περιπολικό, με συνέπεια να το ακινητοποιήσουν και να διαφύγουν τελικά με το Ι.Χ. αυτοκίνητο.