Σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα, τα διέλυε και τα πουλούσε για ανταλλακτικά, εξαρθρώθηκε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Οι κλοπές των Ι.Χ. γίνονταν από διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ το... διαλυτήριο ήταν εγκατεστημένο στη Γερακαρού της Χαλκιδικής.
Έπειτα από μεθοδική αστυνομική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η πολυμελής εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε. Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο άνδρες ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας 33 και 45 ετών, οι οποίοι, σε μηχανουργείο που βρίσκεται στον παράδρομο της Περιφερειακής Οδού, προέβαιναν στην αποσυναρμολόγηση οχημάτων.
Τα Ι.Χ. έκλεψε αλλοδαπός νεαρός συνεργός τους. Τμήματα των κλεμμένων αυτοκινήτων μεταφέρονταν σε αποθήκη που διατηρούσε η ανωτέρω ομάδα στην αγροτική περιοχή της Γεαρακαρούς Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια διατίθεντο στην αγορά ως αναταλλακτικά.
Στα πλαίσια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στους προαναφερθέντες χώρους εντοπίστηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψυγείων αυτοκινήτων, κουβουκλίων, κινητήρων, αξόνων, προφυλακτήρων και άλλων ανταλλακτικών.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι τα μέλη του κυκλώματος, σε χρονικό διάστημα μόλις 3 μηνών, προέβησαν στην αφαίρεση και αποσυναρμολόγηση 21 αυτοκινήτων.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της εγκληματικής ομάδας. Εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο επιπλέον μελών της εν λόγω σπείρας.

Η φωτογραφία δεν έχει σχέση με την υπόθεση