* Νέα 24ωρη απεργία για σήμερα κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ΟΛΠ [OLPr.AT] ) οι οποίοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και το Σαββατοκύριακο.

* Αναχωρεί σήμερα για την Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Διαβαλκανικής Συνεργασίας. Τον κ. Παπανδρέου θα συνοδεύει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

* Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα, μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ, προσκεκλημένος του Τσέχου ομολόγου του. Ο κ. Μπούζεκ θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο, Βακλάφ Κλάους, τον πρόεδρο της γερουσίας και τον πρωθυπουργό, Γιάν Φίσερ.

* Ξεκινούν σήμερα στο Καβούρι και θα διαρκέσουν έως τις 12 Οκτωβρίου οι εργασίες των Φθινοπωρινών Συναντήσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Κεντρικό θέμα των συναντήσεων, ύστερα από πρόταση της Βουλής των Ελλήνων, είναι «Ενεργειακή Ασφάλεια και περιβάλλον».

* Στις 10 το πρωΐ παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (Ι) Βασιλείου Κλόκοζα, η ορκωμοσία των πρωτοετών της Σχολής Ικάρων, στην αεροπορική βάση της Δεκελείας.

* Στις 10 π.μ. περιοδεία αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά και συνάντηση με την διοίκηση και τους εργαζομένους.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου, στην κεντρική υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΠΕ), στη Δραγατσανίου.

* Στις 11 π.μ. συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων-Πρασίνων στα νέα τους γραφεία (Ακαδημίας 98-100) με τις θέσεις του κόμματος στις πρώτες μετεκλογικές εξελίξεις και τις πολιτικές πρωτοβουλίες του, για το επόμενο χρονικό διάστημα.

* Στη 1:30 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών συνάντηση του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του υφυπουργού, Φίλιππου Σαχινίδη, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργο Προβόπουλο.

* Στις 3:30 μ.μ. η έναρξη των εργασιών του 1 ου διήμερου Συνεδρίου μεταπτυχιακών φοιτητών του Τομέα Παιδαγωγικής με τίτλο: «Nέες Φωνές», στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη), πλατεία Ιπποδρομίου. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ερευνών των μεταπτυχιακών φοιτητών, των διδακτόρων και των υποψηφίων διδακτόρων του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

* Στις 6 μ.μ. στα Κύθηρα, ανοιχτή συζήτηση του υφυπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γιάννη Πανάρετου, προκειμένου να εξετάσει τα προβλήματα εκπαίδευσης που υπάρχουν στην περιοχή.

* Στις 6 μ.μ. η έναρξη της Γιορτής Μελιού από τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθηγητή Αναστάσιο Μάνθο. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από το ΑΠΘ σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης και το 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως έως και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009.

* Στις 6 μ.μ. στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, η δεύτερη δημοπρασία σπάνιων βιβλίων του περιοδικού «Βιβλιοφιλία».

* Στις 7 μ.μ. το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος σε συνεργασία με το Psychanimal (Ψυχολόγοι & Επιστήμονες υπέρ της Προστασίας των Ζώων) διοργανώνει στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Φιλοζωϊκά Σεμινάρια, με θέμα «Ημέρα των Ζώων» και ομιλητές τους Ε. Δόδουρα και Ι. Αδαμόπουλο.