Με αριθμό ΟΑ 902 και με αεροσκάφος τύπου Airbus 319 η Olympic Air πραγματοποιεί την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου, την πρώτη της πτήση υπό την ιδιοκτησία της Marfin Investment Group. Στόχος του νέου ιδιοκτήτη της Ολυμπιακής, κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, είναι ο αερομεταφορέας να καταστεί ηγέτης τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε αυτή των Βαλκανίων.
Πρώτος προορισμός της ιδιωτικής Olympic Air είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο προορισμό πέταξε και η πρώτη πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Αριστοτέλη Ωνάση στις 6 Απριλίου 1957, με αεροσκάφος τύπου Ντακότα. Η εταιρία διέθετε τότε προσωπικό 865 ατόμων και 15 ελικοφόρα αεροσκάφη (14 DC3 και 1 DC4).
Στη δεύτερη παρουσία υπό ιδιωτικό καθεστώς η Olympic Air ξεκινά με στόλο 21 αεροσκαφών, που θα φτάσουν σταδιακά έως τα τέλη Νοέμβρη τα 32 και με προσωπικό 5.000 ατόμων.
Η πρώτη πτήση θα γίνει με επιβάτες τη διοίκηση της εταιρίας, τουριστικούς παράγοντες και εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ προγραμματίζεται να αναχωρήσει στις 7:45 με επιστροφή στην Αθήνα λίγες ώρες αργότερα, στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης.