Επιτέλους Emmy για την Τζέσικα, ως καλύτερης ηθοποιού, ενώ οι σειρές «Mad Men» και «30 Rock» κέρδισαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τα βραβεία Emmy, τα «Όσκαρ» της αμερικανικής τηλεόρασης, για την καλύτερη δραματική και κωμική σειρά αντίστοιχα, την Κυριακή το βράδυ στο... Λος Άτζελες.
Η σειρά «Mad Men» είναι η βιτριολική απεικόνιση ενός διαφημιστικού γραφείου της δεκαετίας του '60, ενώ η σειρά «30 Rock» διηγείται με χιουμοριστικό τόνο την καθημερινή ζωή σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, η επιτυχία του οποίου επιβραβεύεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Οι υπόλοιπες διακρίσεις στις βασικές κατηγορίες των 61ων βραβείων Εmmy είναι σχεδόν πανομοιότυπες με εκείνες του 2008.
Έτσι στις δραματικές σειρές, η Γκλεν Κλόουζ βραβεύτηκε και πάλι για το ρόλο της στη σειρά «Damages», καθώς επίσης και ο Μπράιαν Κράνστον για το «Breaking Bad», ενώ ο Άλεκ Μπάλντουιν διατηρεί τον τίτλο του καλύτερου κωμικού ηθοποιού για την ερμηνεία του στη σειρά «30 Rock» .
Τη μοναδική έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η αυστραλή ηθοποιός Τόνι Κολέτ, η οποία βραβεύθηκε ως η καλύτερη κωμική ηθοποιός για το ρόλο της στη σειρά «United States of Tara», όπου ερμηνεύει μία γυναίκα η οποία αγωνίζεται να ισορροπήσει μεταξύ των διαφορετικών πτυχών της προσωπικότητάς της και μίας δυσλειτουργικής οικογένειας.
Το «Grey Gardens», που διηγείται την πραγματική ιστορία της Ήντιθ Μπουβιέ Μπιλ, μητέρας, και της Ήντιθ Μπουβιέ Μπιλ κόρης, (θείας και ξαδέρφης αντίστοιχα της Τζάκι Κένεντι Ωνάση), βραβεύτηκε με το Emmy καλύτερης τηλεταινίας και χάρισε στην Τζέσικα Λανγκ, η οποία έχει δύο Όσκαρ στο ενεργητικό της, το πρώτο Emmy της καριέρας της.