Άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του δρόμου Ριζών – Γεροπλατάνου – Πλατανοχωρίου, ο οποίος θα αλλάξει την υπάρχουσα οδική σύνδεση των Δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ζερβοχωρίων και θα συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Η έναρξη των εργασιών έγινε... το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 με τον καθιερωμένο αγιασμό στον οποίο παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Χαλκιδικής κ. Αστέριος Ζωγράφος, ο Δήμαρχος Ζερβοχωρίων κ. Αστέριος Μπάτσιος, ο Αντινομάρχης έργων κ. Ιωάννης Τζίτζιος, ο Αντινομάρχης κ. Ιωάννης Γιώργος, νομαρχιακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.
Το έργο που αποτελούσε όνειρο πολλών ετών για τους κατοίκους των Ζερβοχωρίων έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” με προϋπολογισμό 4,3 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρώσει το υπάρχον αγροτικό οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων, ενώ προβλέπεται η κατασκευή των υφιστάμενων αγροτικών δρόμων που συνδέουν το Γεροπλάτανο, τα Ριζά και το Πλατανοχώρι.
Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ανέφερε τα παρακάτω:
«Η υπόσχεση που δώσαμε προεκλογικά στους κατοίκους της περιοχής, γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που υλοποιείται στην περιοχή των Ζερβοχωρίων. Από την αρχή πιστέψαμε στην αναγκαιότητα του έργου αυτού και χρηματοδοτήσαμε την ολοκλήρωση της μελέτης με το ποσό των 100.000 ευρώ. Με την πρώτη προκήρυξη του ΕΣΠΑ και τη συνδρομή της Κυβέρνησης, εντάξαμε την κατασκευή του οδικού δικτύου στο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις εκείνες που απαιτούνται ώστε να βοηθηθεί στο μέγιστο βαθμό ο Δήμος και οι κάτοικοι των Ζερβοχωρίων».
Ο Δήμαρχος Ζερβοχωρίων κ. Αστέριος Μπάτσιος τόνισε τα παρακάτω: «Ένα όνειρο είκοσι ετών γίνεται πραγματικότητα. Με τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Ζωγράφου και του κ. Τζίτζιου υλοποιείται ένα πολύ σημαντικό έργο στην περιοχή μας, που φέρνει κοντά το Βιοτεχνικό Πάρκο και τα χωριά στο Δήμο μας. Ευχαριστούμε τη Διοίκηση της Νομαρχίας και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε κι άλλα έργα μαζί».