Με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε κατηγορηματικά τα περί παρενόχλησης πτήσης των Ολυμπιακών Αερογραμμών από μαχητικά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. «Ο ισχυρισμός αυτός διερευνήθηκε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές και διαπιστώθηκε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», σημειώνεται στη γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Άγκυρα.
«Τα αεροσκάφη μας (F16) ουδέποτε πλησίασαν το εν λόγω αεροσκάφος περισσότερο από 5 χιλιόμετρα, πράγμα που διαπιστώνεται εύκολα και πέρα από κάθε αμφιβολία στις καταγραφές των ραντάρ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Όπως εξάλλου υπογραμμίζεται, «και στο παρελθόν υπήρχαν και πάλι ισχυρισμοί ότι τα στρατιωτικά μας αεροσκάφη έθεσαν σε κίνδυνο πολιτικό αεροσκάφος», ωστόσο «οι εν λόγω ισχυρισμοί είχαν αποδειχθεί αβάσιμοι».
Στην ανακοίνωση, με την οποία αφήνεται να εννοηθεί ότι οι πληροφορίες περί παρενόχλησης σκάφους των Ολυμπιακών Αερογραμμών διέρρευσαν σκόπιμα, τονίζεται τέλος πως «οι ισχυρισμοί αυτοί δεν συνάδουν με την κοινή βούλησή μας για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».