Παλεύει να κλείσει χωρίς ζημιές το Ράδιο Θεσσαλονίκη - το πρώτο σε ακροαματικότητα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης - σύμφωνα με όσα είπε, χθες, στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, ο ιδιοκτήτης του, Στ. Διαμαντόπουλος.
Ο κ. Διαμαντόπουλος είχε κληθεί στη συνεδρίαση για το θέμα των τριών απολύσεων δημοσιογράφων, από το σταθμό. Υποστήριξε ότι οι απολύσεις ήταν δύο κι όχι τρεις (όπως είπε ο συνάδελφος από την Αθήνα αναγκάστηκε να αποχωρήσει επειδή η ιδιοκτησία ήθελε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και να δουλεύει από εδώ για το ραδιόφωνο) κι ότι η προεκλογική περίοδος επηρέασε αρνητικά τα έσοδα του σταθμού. Πάντως χαρακτήρισε "λάθος" τις περικοπές.
Από τους συμβούλους, ο Γ. Αδάμ χαρακτήρισε "παράνομες" τις απολύσεις επειδή "έγιναν κατά τη διάρκεια της άδειας των συναδέλφων", ενώ ο Δ. Ντόζης επεσήμανε στο αφεντικό του Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι η Ένωση δεν έβγαλε ανακοίνωση με την οποία να καταδικάζει τις απολύσεις, "για να μην προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του".
Προσωπικά περιμένω να φιλοξενήσω στο site την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ. Καλώς ή κακώς, είχαμε τρεις απολύσεις -που ήταν ΚΑΡΑ-παράνομες (κι αυτό είναι ΚΑΡΑ-τσεκαρισμένο), αφού έγιναν κατά τη διάρκεια αδειών. Εξάλλου, συνδικαλιστικό σωματείο είναι, πρωτίστως, η Ένωση και συνδικαλιστικοί, πρωτίστως, οι αγώνες της. Αν δεν αντιδρά (έστω με ανακοίνωση) σε απολύσεις, τι της μένει να κάνει;