Επίθεση εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε εκ νέου από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατηγορώντας τον ότι «κρύβει τα χαρτιά του και κρύβεται. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει τελευταία εξαφανιστεί. Όπου υπάρχουν δύσκολα ερωτήματα απουσιάζει ο κ. Παπανδρέου. Αρνείται να δώσει συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο» επεσήμανε ο κ. Καραμανλής,
Καταλόγισε μάλιστα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αποφεύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις για το τι θα κάνει στην οικονομία, επειδή δεν έχει σχέδιο, καθώς και ότι μοιράζει αλόγιστες και ανεύθυνες παροχές.
Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον κ. Παπανδρέου και για τη στάση του στα εθνικά θέματα, ζητώντας του να ανακαλέσει όσα είπε για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
«Δεν ξεχνάμε ούτε τα Ίμια, ούτε τη Μαδρίτη, ούτε τον Οτσαλάν, ούτε τις πιέσεις στους Ελληνοκύπριους για το σχέδιο Ανάν. Άλλα έλεγαν δημόσια και άλλα συζητούσαν στον ελληνοτουρκικό διάλογο», τόνισε.
Από την προεκλογική του συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός έστειλε νέο διπλό μήνυμα σε Τουρκία και Σκόπια.
Αναφερόμενος στα Σκόπια υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει.
Σε ό,τι αφορά την Τουρκία την κάλεσε να πάψει να καλύπτει σύγχρονους δουλεμπόρους και να σεβαστεί τη συμφωνία επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών. Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να πέσει το τείχος της βίας στην Κύπρο και να σταματήσει η τουρκική κατοχή, ενώ για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας επανέλαβε ότι ισχύει η αρχή «πλήρης συμμόρφωση, πλήρης ένταξη».
Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, τόνισε πως «παραβιάσεις, προκλήσεις, απειλές, δεν αλλάζουν το καθεστώς στο Αιγαίο. Τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται στο Διεθνές Δίκαιο. Και από τα δικαιώματα αυτά δεν υποχωρούμε, δεν παραχωρούμε και δεν εκχωρούμε τίποτα».
Ο κ. Καραμανλής κάλεσε τέλος τους ψηφοφόρους της ΝΔ σε συστράτευση ενόψει των εκλογών την Κυριακή, ώστε καμία ψήφος να μην πάει χαμένη, καμία ψήφος να μη χαριστεί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η νίκη είναι στα χέρια μας».

Η φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το photoreportage.gr