Θα αναβληθεί, από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, η προγραμματισμένη για την 29 Σεπτεμβρίου 2009 συζήτηση της πρώτης «πιλοτικής», όπως χαρακτηριστικά λέγεται, αγωγής κατά της έκτακτης εισφοράς. Υπενθυμίζεται, ότι μετά τον μεγάλο αριθμό των προσφυγών που κατατέθηκαν στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας κατά της έκτακτης εισφοράς, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Κ. Πετρόπουλος προσδιόρισε την εκδίκαση της πρώτης προσφυγής για τις 29 Σεπτεμβρίου 2009. Η απόφαση που θα εκδοθεί επί της πρώτης αυτής προσφυγής θα αποτελέσει τον «πιλότο» για τις υπόλοιπες αγωγές που έχουν κατατεθεί.
Όπως είναι γνωστό, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων έχει τη δυνατότητα νομοθετικά σε υποθέσεις μείζονος σπουδαιότητας ή υποθέσεις που ενδιαφέρουν μεγάλο αριθμό πολιτών ή είναι ομαδικές καταθέσεις προσφύγων με το ίδιο αντικείμενο, να προσδιορίζει την εκδίκαση του πρώτου πακέτου αιτήσεων με διαδικασίες «εξπρές».
Όμως, την 29η Σεπτεμβρίου λόγω της προεκλογικής περιόδου και τον παρεμβάσεων που έχουν ασκηθεί επί της αγωγής αυτής (Συνήγορος του Φορολογούμενου, κ.λπ.) η δικαστής Αγλαΐα Δημητροπούλου θα ανέβει στην έδρα και θα αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης για μετά τις βουλευτικές εκλογές.