Ναυαγεί, πέντε χρόνια μετά την προκήρυξή του και δύο μετά την ανακήρυξη αναδόχου, ο διαγωνισμός για τους δύο πλωτούς χώρους στάθμευσης, που επρόκειτο να λειτουργήσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τα δύο πλωτά πάρκινγκ είχαν σχεδιαστεί για να λειτουργήσουν στο χώρο μπροστά από την πρώτη προβλήτα, όταν τα έργα κατασκευής της υποθαλάσσιας αρτηρίας θα κάλυπταν τα υπάρχοντα επίγεια. Όμως, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης(ΟΛΘ) αποφάσισε «αμετάκλητα» τη ματαίωση του διαγωνισμού και την ακύρωση της από 30/10/2007 απόφασης κατακύρωσής του στην ένωση εταιριών Acte-Park Β.Ελλάδος ΕΠΕ/Capital Connect ΑΕ Διαχείριση ΑΚΕΣ.
Μάλιστα, η εγγυητική επιστολή των 100.000 ευρώ, που είχε καταθέσει η ανάδοχος, αποδείχτηκε χωρίς αντίκρισμα, αφού είχε λήξει πριν την κατακύρωση του διαγωνισμού (το 2005, η προσφορά της ετέρας υποψήφιας, «Πλωτά Πάρκινγκ ΑΕ», απορρίφθηκε και ο διαγωνισμός είχε συνεχιστεί με έναν υποψήφιο, εν μέσω ισχυρών αντιδράσεων και δικαστικών προσφυγών από την απορριφθείσα εταιρία).
Η προκήρυξη του έργου είχε γίνει όταν αποφασίστηκε η κατασκευή υποθαλάσσιας αρτηρίας, επειδή τα έργα για την υποθαλάσσια θα "έκοβαν" τα υπάρχοντα πάρκινγκ στους χώρους το ΟΛΘ. Μάλιστα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Γιάννης Τσάρας, παραδέχτηκε ότι, για το λόγο αυτό «η διακήρυξη για τα πλωτά πάρκινγκ είχε γίνει εσπευσμένα. Από τη στιγμή που -από ό,τι φαίνεται- εξέλιπεν ο λόγος καταστροφής των χερσαίων πάρκινγκ, δεν βλέπω κανέναν λόγο για πλωτά στο ορατό μέλλον», συμπλήρωσε. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι, παρά τις φήμες για διαφυγόντα κέρδη 500.000 ευρώ, εξαιτίας των καθυστερήσεων στον διαγωνισμό, «δεν υπάρχει κανένα διαφυγόν κέρδος».
Κατά της δημιουργίας πλωτών πάρκινγκ, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΛΘ, Φανή Γουργουρη, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ελπίζουμε με αυτή την απόφαση να κλείσει οριστικά η υπόθεση με τα πλωτά πάρκινγκ. Η δημιουργία τους θα αλλοίωνε τη μορφή του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης και του ιστορικού της κέντρου και, σίγουρα, η όποια απόφαση για ένα τέτοιο θέμα, που αφορά όλη την πόλη, δεν μπορούσε να ληφθεί μονομερώς από τον ΟΛΘ, με έναν διαγωνισμό».

Αύριο ο διαγωνισμός για την 6η προβλήτα
Αντίθετα, αύριο αναμένεται να αξιολογηθούν οι προτάσεις που κατατέθηκαν (στο πλαίσιο διαγωνισμού) για την τροποποίηση της μελέτης της 6ης προβλήτας και την ετοιμασία των τευχών δημοπράτησης των υπολειπόμενων έργων επέκτασης/αναβάθμισής της (προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία). Βάσει χρονοδιαγράμματος, τα τεύχη αναμένεται να έχουν συνταχθεί μέχρι τέλους 2009, ώστε ακολούθως να βγει «στον αέρα» ο διαγωνισμός για την εκτέλεση και των υπολειπόμενων έργων στην προβλήτα. Τα έργα αναμένεται να δημοπρατηθούν στις αρχές του 2010, με στόχο τον διπλασιασμό της δυναμικότητας του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), στο 1 εκατ. TEUs.