Απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ. Η κ. Παπαρήγα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εάν το ΚΚΕ συνεργαζόταν με κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα «ο λαός θα μας έπαιρνε με τις πέτρες».
«Θα είχαμε προδώσει το λαό αν προχωρούσαμε σε συνεργασία», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα.
«Η χώρα θα έχει κυβέρνηση, είτε σε ένα μήνα είτε σε δύο, κάποια κυβέρνηση θα βγει, ακυβέρνητες πολιτείες δεν υπάρχουν… Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο λαός να υποκύπτει στους εκβιασμούς».
Ανέφερε ακόμη ότι «αυτά που λέει το ΚΚΕ πονάνε και ενοχλούν τα δύο μεγάλα κόμματα, γιατί βρίσκουν απήχηση στο λαό και δεν θέλουν η απήχηση να μετατραπεί σε ψήφο».
Πρόσθεσε επίσης πως στόχος του ΚΚΕ είναι να παρεμβαίνει στην καθημερινότητα του πολίτη, ενώ έκανε λόγο για διάχυτο αντικομμουνισμό, τον οποίο χαρακτήρισε «πάγιο στρατηγικό όπλο» του καπιταλιστικού συστήματος.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο αντικομμουνισμός στην Ελλάδα είναι λιγότερος και έχει μικρότερη επίδραση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σε χθεσινή εκδήλωση στον χώρο του στρατοπέδου «Παύλου Μελά», στη όπου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ
«Τα δυο μεγάλα κόμματα πρέπει να χάσουν στις εκλογές και το κριτήριο της θετικής έκβασης τους είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ», είπε και πρόσθεσε πως αν δεν συνδυαστούν και τα δύο αυτά στοιχεία, τότε η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.
Επισήμανε ότι είναι αποπροσανατολιστική η συζήτηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και το ΚΚΕ δεν θέλει να δημιουργεί πλάνες στον λαό, διότι μπορεί να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους, αλλά τα χρήματα θα διατεθούν και πάλι στους μεγάλους.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «πετούσε στα σύννεφα» όταν έλεγε πως θα ανατρέψει το σύστημα κι έκανε ζημιά στους αριστερούς ανθρώπους.

Η φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το photoreportage.gr