Από το Τμήμα Εκλογών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκλογέων του Νομού Θεσσαλονίκης και με στόχο το «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ», από σήμερα Σάββατο και μέχρι την Κυριακή των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, θα λειτουργήσει το Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών.
Επίσης, συνεργεία υπαλλήλων της Νομαρχίας, από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 19:00 το βράδυ, θα απαντούν στον τηλεφωνικό αριθμό «1536» για να ενημερώνουν έγκαιρα τους πολίτες σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν προς αποφυγή ταλαιπωρίας την ημέρα των εκλογών με άσκοπες μετακινήσεις.
Ειδικά, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009, το Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει από τις 6:00 το πρωί έως ότου κλείσουν οι κάλπες.
Πλέον αυτού, κάθε πολίτης που επιθυμεί να ενημερωθεί για το σύνολο της εκλογικής διαδικασίας μπορεί να επισκεφθεί το διαδικτυακό κόμβο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στη διεύθυνση www.nath.gr
Εκεί, επιλέγοντας τον ειδικά διαμορφωμένο πίνακα (banner) στην κορυφή της σελίδας, μεταβαίνει κανείς αυτόματα στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα της ΝΑΘ για τις Εθνικές Εκλογές, απ’ όπου μπορεί να αντλήσει το σύνολο των πληροφοριών σχετικά με την εκλογική διαδικασία.
Ειδικότερα, παρέχεται η δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να ανατρέξει σε παλαιότερα αποτελέσματα εκλογών τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, βρίσκοντας παράλληλα και χρηστικές πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις των πολιτών, την κωδικοποίηση της εκλογικής νομοθεσίας, τις εγκυκλίους αλλά και τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια όργανα για τις εκλογές.