Την υποστήριξή τους για την άμεση εξεύρεση λύσης στο στεγαστικό πρόβλημα του Πανεπιστημίου, εξέφρασαν χθες οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης στην ενημερωτική συνάντηση που είχαν με τις Πρυτανικές Αρχές και τους Προέδρους των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι
Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Ιωαννίδης Ιωάννης, Ορφανός Γεώργιος, Ράπτη Έλενα, Τζιτζικώστας Απόστολος, Αράπογλου Χρυσή, Μαγκριώτης Ιωάννης, Ζιώγας Ιωάννης, Καράογλου Θεόδωρος, Σαλαγκούδης Γεώργιος, Ρεγκούζας Αδάμ, Τσιόκας Θεοχάρης, ενώ εκπρόσωπό του απέστειλε και ο κ. Γερανίδης Βασίλειος.
Όλοι οι βουλευτές θα συνυπογράψουν κείμενο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κομμάτων. Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια έργα και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης, κατά την παρέμβαση του, τόνισε ότι: «Είναι αδιανόητο, μια δέσμευση της πολιτείας πριν δέκα χρόνια, πως όταν μετεγκατασταθεί το Γ.Σ.Ν.Ε. 424, θα παραχωρηθεί ο χώρος του πρώην νοσοκομείου στο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, να μην έχει γίνει πράξη μέχρι τώρα. Ο κ. Μαγκριώτης, πρόσθεσε πως η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αρνείται κάθε συζήτηση. «Η στοιχειώδης λειτουργία του ΠΑΜΑΚ απαιτεί την άμεση παραχώρηση για χρήση, των εγκαταστάσεων του Γ.Σ.Ν.Ε., το οποίο καταρρέει κυριολεκτικά, από την στιγμή της μετεγκατάστασης των κλινικών στο νέο νοσοκομείο. Πρέπει ακόμη με πιο γρήγορους ρυθμούς να προχωρήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων του ΠΑΜΑΚ στην Περαία».
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τις Πρυτανικές Αρχές στην Αίθουσα της Συγκλήτου, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της παραχώρησης του 424 ΓΣΝΕ, που απασχολεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εδώ και 13 χρόνια.

Η φωτογραφία είναι του Κ. Παπαδόπουλου από τη Motionteam