«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 15 βουλευτές». Αυτό είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, από την Κατερίνη, όπου βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2009, στο πλαίσιο του προεκλογικού του αγώνα. Πρόσθεσε ότι «απουσιάζουν προεκλογικά, από την ατζέντα και των δυο πολιτικών αρχηγών των μεγάλων κομμάτων, τα εθνικά θέματα» και ότι οι... εξαγγελίες τους για την οικονομική πολιτική «είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση».
Επίσης, επανέλαβε τις προτάσεις του, για την αντιμετώπιση της κρίσης, την αναδιανομή του πλούτου και την ανεργία.
Σχολιάζοντας, τα ψηφοδέλτια τους, πρόσθεσε «ότι τον ανησυχεί ιδιαιτέρως, ο τρόπος με τον οποίον και οι δυο «αποστρατεύουν» τα στελέχη τους».
Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι είχε προσφέρει συνεργασία στον πρωθυπουργό, μετά από την πρόσκληση του, για «μια πιο φιλολαϊκή πολιτική» αλλά εκείνος «δεν ανταποκρίθηκε», μίλησε για «μια «παράταξη που έχει δυο κόμματα, το ένα ανεβαίνει, το άλλο καταρρέει» και πρόσθεσε ότι «την επόμενη ημέρα των εκλογών θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το μέλλον της».
Για τη μορφή των τηλεμαχιών, τόνισε ότι «είναι προτιμότερο να ρωτούνται οι πολιτικοί αρχηγοί, εφ’ όλης της ύλης και χωρίς περιορισμούς χρόνου, ή άλλους», ενώ για το «ντιμπέιτ των έξι», ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «δεν έχει αποφασίσει αν θα πάρει μέρος, αν δεν αλλάξουν οι όροι» και ότι «εάν τελικά πάει, θα πάει για να το καταγγείλει».

Η φωτογραφία του κ.Καρατζαφέρη, από την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, είναι του Νώντα Στυλιανίδη, από το photoreportage.gr