• Από τις 8 πμ, η Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ», που στηρίζεται στην κοινωνία των ενεργών πολιτών και του εθελοντισμού, με την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου έχει δρομολογήσει για τις επόμενες τρεις εβδομάδες εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον.Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2009, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
  • Στις 11 πμ, εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλο, θα πραγματοποιήσουν ο Πρέσβης Ισπανίας Μιγκέλ Σουέρτες και ο Ιζι Ρεβάχ Πρόξενος Ισπανίας
  • Στις 12 μμ, η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος).
  • Στις 6:30 μμ, εργαζόμενοι και νεολαία, μετανάστες και πρόσφυγες διαμαρτύρονται "για να μην γίνει η Ελλάδα Γκουαντάναμο για τους μετανάστες". Συλλαλητήριο στην Καμάρα, οργανώνουν οι Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ΕΔΟΘ, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, ΟΕΝΓΕ, ΕΝΙΘ, Νοσοκομειακή Επιτροπή Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Επιτροπή Κατά Συμφώνου Μετανάστευσης-Ασύλου της ΕΕ, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Φόρουμ μεταναστών, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., αλλά και Οργανώσεις Αναρχικών.
  • Στις 8 μμ, η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 35 ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, διοργανώνει ομιλία στην πλατεία Ευόσμου με θέμα «το δικαίωμα στις διακοπές» από την Τ.Ο. Δυτικού. Ομιλήτρια θα είναι η Στέλλα Καινουργιάκη , μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα.