• Στις 8 πμ. η κ. Έλενα Ράπτη, Ιδρυτικό Μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ» και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, μαζί με μέλη και φίλους της κοινωνικής οργάνωσης θα διανείμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό από ειδικά διαμορφωμένα υπαίθρια περίπτερα, ενώ οι διερχόμενοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο, στο πλαίσιο διεξαγωγής έρευνας κοινού υπό την επιστημονική επίβλεψη της εταιρείας δημοσκοπήσεων ALCO, στον πεζόδρομο της οδού Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη, από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
  • Στις 9 πμ, το νέο Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Miguel Fuertes Suárez θα δεχθεί ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009, στις 9 το πρωί, στο γραφείο του στη Νομαρχία.
  • Στις 9:30 πμ, ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης, στα πλαίσια των συναντήσεών του με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης , θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για να συζητήσουν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, όπως και την έκρηξη της ανεργίας.
  • Στις 10 πμ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας θα συναντηθεί, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τα νέα μέλη της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων και με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεώργιο Κούρτη (ο οποίος θα συνοδεύσει τους δυο νέους Αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου).
  • Στις 12 μμ, συνέντευξη Τύπου δίνουν τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και ένας πρώην αντινομάρχης, πριν από τη σημαντική συζήτηση του Ν.Σ. για τη σχολική στέγη. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 12.00 στην αυλή της Νομαρχίας, από τους νομαρχιακούς συμβούλους: · Παντελή Κουκουλεκίδη · Μιχάλη Τρεμόπουλο · Στρατή Πλωμαρίτη · Ιωάννη Μπίκο Αφορμή είναι η απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας του νομαρχιακού συμβούλου και ευρωβουλευτή Μ. Τρεμόπουλου, που διατύπωσε την Πέμπτη 2.7.09 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο αντινομάρχης κ. Διονύσης Ψωμιάδης.
  • Στη 1 μμ, η 12η Ειδική Συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Έγκριση του προγράμματος Σχολικής Στέγης έτους 2009». Εισηγητές: Δ. Ψωμιάδης, Πρόεδρος Ν.Ε. Διοίκησης – Αθλητισμού Πολιτισμού - Τουρισμού & Υποδομών - Ε. Φωτόπουλος, Αντιπρόεδρος Ν.Ε.
  • Στις 1:30 μμ, με 64 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και αυτό της οριστικής παραλαβής του έργου ηλεκτροφωτισμού των οδών Φράγκων, Βασ. Ηράκλειου, Κομνηνών, Βαλαωρίτου και Λ. Σοφού.
  • Στις 6:30, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του πρώτου πληροφοριακού συστήματος «ευφυούς» ενεργειακής διαχείρισης στην Ελλάδα, το οποίο έχει εγκατασταθεί στο Δήμο Ζωγράφου, της ΑΘήνας.
  • Στις 7 μμ, τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2008 παρουσιάζει ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει η καθιερωμένη λογοδοσία, έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009, στις 7.00 το απόγευμα, στον χώρο του Δημαρχείου.
  • Στις 7:30 μμ – 8:30 μμ Εγκαίνια έκθεσης εικαστικού ψηφιδωτού του Φίλ.Ζήση στο Γενί Τζαμί Αντιδημαρχία Πολιτισμού
  • Στις 9 μμ, ο δήμαρχος Πολίχνης στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης, κάνει τον απολογισμός= των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής που αφορούν στη διοίκηση και διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων του περασμένου έτους 2008. Σε περίπτωση κακοκαιρίας ο απολογισμός θα γίνει στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ( Μαυρομιχάλη 56 ).
  • Στις 9:30 μμ, παράσταση έργου «Η Όπερα της πεντάρας» με τους: Αλ.Μπουρδούμης, Καρυοφ.Καραμπέτη. Στ.ΜάΙνας, Ρ.Λουϊζίδου, στο Θέατρο Δάσους, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοικτού Θεάτρου.