• Στις 10:15 πμ, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) διοργανώνει στις 27 και 28 Ιουνίου 2009 το 28ο πανελλήνιο συνέδριό της. Το συνέδριο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη με τη συνδρομή και την οργανωτική υποστήριξη του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ), στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, Αίθουσα Αριστοτέλη Ι. Κεντρικό θέμα : Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα . Χαμένες Ευκαιρίες – νέες αναζητήσεις. Μεταξύ των εισηγητών, ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης.
  • Στις 6:30 μμ, το έργο της, στην έρευνα στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας θα παρουσιάσει η Επιτροπή Μεταπτυχιακής Ειδίκευσης (ΕΜΕ) του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ειδίκευσης Αγροτικής Οικονομίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., κατά τη διάρκεια Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο ανατολικό πέτρινο κτίριο στο Αγρόκτημα του Α.Π.Θ.
  • Στις 7:30 μμ, ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής, του Τμήματος Φυσικής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Αστρονομική Βραδιά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.