• Σήμερα, δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλιδικής 11 κάτοικοι του Στανού, για εξύβριση, απειλή κατά ιδιοκτητών Χυτηρίου που βρίσκεται έξω από το χωριό, αδικήματα τα οποία φέρονται ότι διέπραξαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους κατά της εγκατάστασης του χυτηρίου
  • Στις 9 πμ, πολύπλοκα φαινόμενα της Φυσικής που μέχρι σήμερα εξετάζονταν στη φύση και στο εργαστήριο ασύνδετα και μεμονωμένα, για πρώτη φορά θα μελετηθούν «σφαιρικά» από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως και τις 19 Ιουνίου 2009, στο ξενοδοχείο «Sani Beach», στη Χαλκιδική.
  • Στις 9 πμ, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας από το νέο ιό της γρίπης, σας ενημερώνει ότι θα γίνει ενημερωτική ημερίδα από το Ε.Κ.ΕΠ.Υ./ΠΓΒΕ, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, 2ος όροφος, Βενιζέλου 45.
  • Στις 9 πμ, οι μεγαλύτεροι «παίκτες» της αγοράς ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης, αλλά και χωρών παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως η Ρωσία, αναμένεται να δώσουν το «παρόν» στη 3η Διεθνή Συνάντηση Ενεργειακού Διαλόγου ΝΑ Ευρώπης (South East Europe Energy Dialogue), που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Ιουνίου 2009, στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο Hyatt Regency).
  • Στις 9 πμ, εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Μενεμένης την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιουνίου, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ., στο Α’ ΚΑΠΗ (Έλλης Αλεξίου 10), για την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος.
  • Στις 9:30 πμ, ο ΥΜΑΘ Στ. Καλαφάτης Στις 9.30π.μ. θα προεδρεύσει στην 1η σύσκεψη της Επιτροπής για τη Μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί στο ΥΜΑΘ.
  • Στις 11 πμ, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης θα παραστεί σε σύσκεψη για το Θερμαϊκό Κόλπο και την προστασία του, στην οποία θα μετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής, Ημαθίας και Πέλλας.
  • Στις 12:30 μμ, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφατής, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.
  • Στις 6 μμ, έντεκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό εμπνέονται από τη Θεσσαλονίκη και δημιουργούν στο πλαίσιο του εργαστηρίου με θέμα «Θεσσαλονίκη ίδιοι τόποι άλλοι καιροί», που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης στο πλαίσιο της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέρος της προετοιμασίας του εργαστηρίου, που περιλαμβάνει ένα διήμερο διαλέξεων γύρω από την ιστορία της πόλης και την ιστορία της τέχνης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Ιουνίου στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.
  • Στις 8 μμ, τον απολογισμό των πεπραγμένων για το έτος 2008, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση και την υλοποίηση του προγράμματος δράσης, θα παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή Μίκρας, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μίκρας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου - Δημαρχείο Μίκρας (Τρίλοφος).
  • Στις 8:30 μμ, Εγκαίνια στην έκθεση Πανόραμα Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής, που θα φιλοξενηθεί από 18 Ιουνίου- 12 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Άνω Τούμπα. Εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που διοργανώνει μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και είναι συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και της Εφορείας Χαρακτικής
  • Στις 8:30 μμ, συναυλία της Παιδικής Χορωδίας της Αγίας Τριάδος με μουσικοδιδάσκαλο τον Βασ.Παπακωσταντίνου, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, οργανώνει το Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα
  • Στις 9 μμ, εγκαίνια έκθεσης Καλλιτεχνών Ιατρών στην αίθ. Διαλέξεων του Ιατρικού Συλλόγου (Πλ.Αριστοτέλους 4), οργανωνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
  • Στις 9:30 μμ, το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ ΓΑΙΑ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν από κοινού μια τριεθνή εθνο-πόπ συναυλία, στο πάρκο skateboard (δίπλα στο πάρκο Φωκά) με την υποστήριξη των Γενικών Προξενείων Γερμανίας και Γαλλίας.
  • Στις 9:30 μμ, έναρξη λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου "Τζένη Καρέζη" του δήμου Πολίχνης, με την ταινία "Σκλάβοι στα Δεσμά τους". Έχει κληθεί να παραστεί ο πρωταγωνιστής, Άκης Σακελαρίου.
  • Στις 10:30 μμ, συναυλία στην Πλ. Αριστοτέλους με τους: Μαρχαιρίτσα, Σταρόβα, Κίτρινα Ποδήλατα, οργανώνει το Τοπικό Συμβούλιο Νέων.