• Από τις 9 πμ, πολύπλοκα φαινόμενα της Φυσικής που μέχρι σήμερα εξετάζονταν στη φύση και στο εργαστήριο ασύνδετα και μεμονωμένα, για πρώτη φορά θα μελετηθούν «σφαιρικά» από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως και τις 19 Ιουνίου 2009, στο ξενοδοχείο «Sani Beach», στη Χαλκιδική.
  • Στις 11 πμ, στην Αθήνα, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, θα παραχωρήσει αύριο Τρίτη, 16 Ιουνίου και ώρα 11.00, συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας».
  • Στις 11 πμ, π Διοικητής Ναυτικής Διοίκησης Β.Ε. πλοίαρχος Δημήτριος Τσαϊλας θα συναντηθεί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο
  • Στις 11 πμ, «Η επιλογή των νέων Ευρωπαίων Αστροναυτών και η Ελληνική Συμμετοχή» είναι το θέμα της Συνέντευξης Τύπου που θα δοθεί από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Αναστάσιο Μάνθο, τον Εθνικό Εκπρόσωπο της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (Ε.Ο.Δ., Διεύθυνση Επανδρωμένων Διαστημικών Πτήσεων, Μικροβαρύτητας και Εξερεύνησης του Διαστήματος), Καθηγητή Αστρονομίας του Α.Π.Θ., Νικόλαο Σπύρου και τον Αντιπρόεδρο της ELGRA (European Low Gravity Research Association, Ευρωπαϊκή Ένωση για την Έρευνα σε Συνθήκες Μειωμένης Βαρύτητας), Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ., Θοδωρή Καραπάντσιο.Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στη Αίθουσα της Συγκλήτου του Α.Π.Θ., στον 7ο όροφο του κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή».
  • Στις 12 μμ, η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος).
  • Στις 8 μμ, Εκδήλωση «Ντοκιμαντέρ: Μια Μορφή της 7ης Τέχνης» στο Ξενοδ. Mediterranean, οργανώνει ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης
  • Στις 8 μμ, ο Δήμος Μίκρας και η Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Μίκρας (Δ.Ε.Τ.Α.Μ.), οργανώνουν την τελετή λήξης των τμημάτων του Δήμου και του Αθλητικού - Πολιτιστικού Συλλόγου «Ορφέας» Πλαγιαρίου, στο Πάρκο Πλαγιαρίου.