• Στις 9:30 πμ, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος, ο Δήμος Θερμαϊκού πραγματοποιεί την καθιερωμένη, πλέον, εξόρμηση καθαρισμού των ακτών του, με αφετηρία την κεντρική πλατεία (παραλία) του Τοπικού Διαμερίσματος των Νέων Επιβατών Μαθητές δημοτικών σχολείων και άντρες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας θα συμμετάσχουν εθελοντικά στη συμβολική, αλλά τόσο σημαντική πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  • Στις 11 πμ, η Δημοτική Αστυνομία, στο πλαίσιο των δράσεών της για την πόλη και τους επισκέπτες της διοργανώνει σύσκεψη στο κτίριο της Αντιδημαρχίας (Μοναστηρίου 93) με το προεδρείο και τα στελέχη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
  • Στις 12 μμ, καθώς η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με αφορμή αυτήν την ημέρα διοργανώνεται συνέντευξη τύπου από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρία, στην Ιατρική Εταιρία Θεσσαλονίκης (Δημοσθένους 4).
  • Στις 12 μμ, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Πλούταρχο Σακελλάρη ενώ θα ακολουθήσει υπηρεσιακή συνάντηση με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
  • Στις 6 μμ, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης συγκαλεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» της Θεσσαλονίκης, σύσκεψη του Επιχειρηματικού Φόρουμ Μακεδονίας – Θράκης που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ και αποτελείται από Προέδρους και εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και των επιχειρηματικών Συνδέσμων της Βόρειας Ελλάδας.
  • Στις 6 και στις 8 μμ, δύο Μουσικές Παραστάσεις του Τμήματος Μουσικής Προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Μεταμορφώσεως 7-9 Καλαμαριά.
  • Στις 7 μμ, η αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Ευόσμου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, οργανώνουν το 1ο Διασχολικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Ταξίδι στην Παράδοση» που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 14ου Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Ευόσμου στις 10 και 11 Ιουνίου 2009 στις 7 μ.μ στον προαύλιο χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Στο χώρο του Σχολείου θα λειτουργεί παράλληλα έκθεση ειδών λαϊκής τέχνης και τις δύο μέρες των εκδηλώσεων.
  • Στις 7 μμ, με 95 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και αυτό του χαρακτηρισμού χώρου δημοτικής ραδιοτηλεόρασης, στο οικοδομικό τετράγωνο της περιοχής ΦΙΞ μεταξύ των οδών Μινωταύρου, Νικηφόρου Ουρανού και Αχελώου.
  • Στις 7 μμ, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, στο Ηλέκτρα Παλάς, στην πλατεία Αριστοτέλους, μια σειρά από έργα που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ’ ΚΠΣ και σκοπό έχουν να παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες και αξιόπιστες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Το Ιντερνέτ, το τηλέφωνο αλλά και το SMS του κινητού τηλεφώνου είναι τα κανάλια τα οποία μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για την λήψη των υπηρεσιών αυτών.
  • Στις 8 μμ, στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου, στη μικρή εξέδρα δίπλα στη γραμματεία, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη του λογοτέχνη Παντελή Πρεβελάκη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, στο πλαίσιο του ΙΘ΄ Πνευματικού Μαΐου, και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Για το έργο του Παντελή Πρεβελάκη θα μιλήσουν οι φιλόλογοι: -Δ. Κόκορης, Κ. Φρουζάκης, Δ. Μήττα.
  • Στις 8 μμ, εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Θεσσαλονίκη… στιγμές», στο σιντριβάνι, στον εσωτερικό χώρο του Εμπορικού Κέντρου Mediterranean Cosmos, που οργανώνει η νομαρχία Θεσσαλονίκης.