• Στις 9 πμ, υπό την Αιγίδα του Α.Π.Θ., αρχίζει το Διεθνές Σεμινάριο, με τίτλο «Αγώνας για την Υγεία», που διοργανώνεται από τη Διεπιστημονική Ομάδα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Πολιτική Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το International People’s Health University (IPHU) και το People’s Health Movement, στο αμφιθέατρο «Α. Τσιουμής» του Τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
  • Στις 10 πμ, η «Αναπηρία Σήμερα» και η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ., διοργανώνουν στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Συζήτηση για τη θέσπιση νόμου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους αναπήρους και τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συγκλήτου του Α.Π.Θ. (7ος όροφος, κτιρίου Διοίκησης), και ώρες 10.00 με 13.00. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας του Α.Π.Θ.
  • Στις 11 πμ, την ορκωμοσία 300 παλιννοστούντων και ομογενών θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθ. Γιώργος Τσιότρας. Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφέρειας (Τ. Οικονομίδη & Κ. Ρωσσίδη 11, Θεσσαλονίκη).
  • Στις 12 μμ, συνέντευξη Τύπου οργανώνει ο Τομέας Δημόσιων Έργων του ΠΑΣΟΚ, για την παρουσίαση των στόχων και του περιεχομένου της Ημερίδας στη Θεσσαλονίκη, αύριο Δευτέρα 04-05-2009 στις 12:00, στην Αποθήκη 1 του Ο.Λ.Θ.
  • Στη 1 μμ, η ΠΑΣΠ Νομικής ΑΠΘ, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα ‘’Φοιτητικός συνδικαλισμός : Πελατειακές σχέσεις ή ελπίδα για το μέλλον;’’ με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο αμφιθέατρο Ευριγένης της σχολής Νομικών ,Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.
  • Στη 1 μμ, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης δίνει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Συλλόγου Μνήμης Παιδιών Αιωνίων Ταξιδευτών «Στήριξις», στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
  • Στις 5 μμ, οι οργανώσεις ΚΡΑΧ στο Οικονομικό και Contra Legem(ανεξάρτητα αριστερά σχήματα που συμμετέχουν στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση και δραστηριοποιούνται στους συλλόγους της νομικής και του οικονομικού), οργανώνουν πολιτιστικό διήμερο, στο Οικονομικό της Νομικής του ΑΠΘ.
  • Στις 6 μμ, «Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα πλαίσια του προγράμματος Ανθρωποι» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και ο Ελληνικός Οργανισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος)
  • Στις 6 μμ, βράβευση της ζωγράφου Ευαγγελίας Δημητρίου, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για την προσπάθεια της να οργανώσει τμήματα καλλιτεχνικής δημιουργίας για νέα παιδιά. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα βραβευτούν 37 μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς.
  • Στις 6:30 μμ, πασχαλινή εκδήλωση «Τσούγκρισμα αυγού» (Μητρ. Ιωσήφ 8, 3ος όρ.) από την Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Αγ.Σοφίας
  • Στις 7 μμ, διάλεξη με θέμα «Παιδιά- έφηβοι και εξαρτήσεις: Από το διαδίκτυο μέχρι το κάπνισμα», θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Εθνικής Αμύνης 1).
  • Στις 7 μμ, ομιλία της υφ.υπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας Σ.Καλαντζάκου στην αίθ. του κέντρου Nouvelle στο Ωραιόκαστρο Τμήμα Γυναικών ΝΟΔΕ Β’ Περιφέρειας
  • Στις 7 μμ, στο Πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113): Παρουσίαση βιβλίου της Ειρήνης Μπόμπολη με τίτλο «Το πεπρωμένο μύριζε ορχιδέα ή πράγματα μικρά»
  • Στις 7:30 μμ, πασχαλινή εκδήλωση «Τσούγκρισμα αυγού» στο Grand Palace οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου ALZHEIMER
  • Στις 7:30 μμ, εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Α.Ζηματίκα στο Αλατζά Ιμαρέτ. Την έκθεση οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού
  • Στις 8 μμ, στη γκαλερί-καφέ Μουσείο (Κατούνη & Μητροπόλεως), ο ζωγράφος Παράσχος Καραδήμος εκθέτει έργα του με θέμα Εικόνες της Χαλκιδικής. Ποσοστό 25% από την αξία κάθε έργου που θα πουληθεί θα προσφερθεί στο Σύλλογο Συνδρόμου DOWN για τη δημιουργία Μονάδας Αυτόνομης Διαβίωσης Και Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης του συλλόγου.
  • Στις 8 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ( Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος ), ο καθηγητής J.-P. BÉTHOUX θα μιλήσει με θέμα « Μεσόγειος : μοντέλο μελέτης της επίδρασης της ανθρώπινης δραστηριότητας στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή». Οι θαλάσσιες μεταβολές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουμε ποσοτικά και να παρακολουθήσουμε τις περιβαλλοντικές εξελίξεις του συνόλου των υδάτων των Ωκεανών και της Μεσογείου (φαινόμενο του θερμοκηπίου, αύξηση της θερμοκρασίας...).
  • Στις 8:30 μμ, ομιλία της ψυχολόγου Φ. Λοάρη, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.