• Στις 8:30 πμ, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης Σάββας Αναστασιάδης, οργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Νερό για τη ζωή», στο Αμφιθέατρο του δημοτικού σχολείου Διαβατών του Δήμου Εχεδώρου.
  • Στις 9 πμ, επιθεώρηση ενός πολύ σημαντικού έργου για το νομό Θεσσαλονίκης, την οδική σύνδεση Λαγκαδά – Ασσήρου, θα πραγματοποιήσει ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης μαζί με τους δημάρχους Λαγκαδά Γ. Καραγιάννη και Ασσήρου Δ. Ράβναλη και τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολο Γούλα (σημείο συνάντησης: 3ο χλμ Λαγκαδά – Ασσήρου, χείμαρρος Μπογδάνας).
  • Στις 10 πμ, τακτική Γενική Συνέλευση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο (Αριστοτέλους 27) από την Ένωση Συνταξιούχων Υπαλλήλων Οργανισμών Τ.Α.
  • Στις 12 μμ, ο πρόεδρος Μελέτης Η. Μελετόπουλος και το Πολιτικό Συμβούλιο των Δημοκρατικών παρουσιάζουν τους υποψήφιους ευρωβουλευτών στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Θεσσαλονίκη. Θα παραστούν ο επικεφαλής της ευρωλίστας δικηγόρος-δημοσιογράφος Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης, ο πρόεδρος των Δημοκρατικών και υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Η εκδήλωση θα γίνει στο Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Ιπποδρομίου, Θεσσαλονίκη
  • Στις 12:30 μμ, το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος διοργανώνει (στις 15 και 16 Μαΐου 2009) το 1st Annual Economic Development Forum με τίτλο «Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και η επίδραση της εξωτερικής μας πολιτικής».Το συνέδριο, που σκοπός είναι να καθιερωθεί και να αποτελεί ένα μόνιμο πεδίο δημιουργικής συζήτησης και προβληματισμού πάνω σε θέματα οικονομίας και πολιτικής, θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Nikopolis Thessaloniki (Πρώην Kempinski). Οι Θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν στο Forum είναι οι εξής:Καινοτομία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Παγκόσμια Οικονομική Κρίση – Η Ελληνική Προσέγγιση, Ενεργειακή Πολιτική και Οικονομική Διπλωματία, Μεταφορές και Logistics – Μοχλός Ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας, με ομιλητές τους ΥΜΑΘ και ΥΜΕ, Στ. Καλαφάτη και Ευρ. Στυλιανίδη κι εκπροσώπους των κομμάτων.
  • Στις 6:30 μμ, έναρξη στο 1ο τριήμερο διαλόγου για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και τις κεντρικές πολιτικές θέσεις του κόμματος ,που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, στο ξενοδοχείο Grand Hotel.
  • Στις 7 μμ, εκδήλωση της 89ης επετείου των ελευθερίων της Θράκης στην αίθ. εκδηλώσεων της Θρακικής Εστίας (Πλ. Ναυαρίνου 18)
  • Στις 7 μμ,, για την Ημέρα Ευρώπης- Ημέρα Erasmus (Europe Day- Erasmus Day)
  • Στις 7 μμ, στο Πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113): Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Β. Ελλάδος και η Εταιρία Συγγραφέων Β. Ελλάδος, σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία, πραγματοποιούν παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή Κωνσταντίνου Νιχωρίτη με τίτλο «Σλαβωνική γλώσσα», από τις εκδόσεις «ΣΤΑΜΟΥΛΗ». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Μιχαήλ Τρίτος, αν. καθηγητή του ΑΠΘ και Ηλίας Ευαγγέλου, λέκτορας του ΑΠΘ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και ο πρόεδρος της ΕΣΒΕ Αλέκος Δαφνομήλης.
  • Στις 8 μμ, συγκέντρωση στον Άγιο Θεράποντα Κάτω Τούμπας με ομιλητή το βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Μαυρίκο.
  • Στις 8:30 μμ, ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην Συνεστίαση που διοργανώνουν οι Δημοτικές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ Πολίχνης και Σταυρούπολης, στην ΄΄Αυλαία’’ (Καραολή-Δημητρίου και Αγίου Μηνά) στον Εύοσμο.