• Στις 9 πμ, επιμορφωτικό Σεμινάριο, που περιλαμβάνει δύο ολομέλειες και στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν εισηγήσεις και πορίσματα ομάδων εργασίας, αναφορικά με τη διαφοροποιημένη διδασκαλία, οργανώνεται από την 21η Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Βερτίσκου. Η εκδήλωση, που έχει το χαρακτήρα Ημερίδας, πραγματοποιείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νεόδμητου Δημοτικού Σχολείου Όσσας, έδρα του Δήμου Βερτίσκου.
  • Στις 12 μμ συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του 3ου ορόφου του κτιρίου της ΕΣΗΕΜ-Θ(Στρ. Καλλάρη 5) για την έκθεση "Μπαλαδόροι της Βόρειας Ελλάδας", που οργανώνει το Πνευματικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ στην αίθουσα της Μοργκεντάου 1.
  • Στις 12 μμ, στο «Μακεδονία Παλλάς», θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου η σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (BALCINET) ενόψει της επικείμενης 10ης συνόδου των Βαλκάνιων Δημάρχων που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη εντός του 2009. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι από τις πόλεις του Σεράγεβο (προεδρεύουσα πόλη 2008) και των Τιράνων, που θα είναι η προεδρεύουσα πόλη για το έτος 2010.
  • Στη 1 μμ, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας Θεσσαλονίκης και η Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης διοργανώνουν αντιπολεμική συναυλία στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ με το Χρήστο Θηβαίο. Η συναυλία πραγματοποιείται ενόψει των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών στις 13 Μάη και αφιερώνεται στον αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ που «γιορτάζει» τα 60 χρόνια της εγκληματικής δράσης του και στα 10 χρόνια από τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.
  • Στις 5.30 μμ, στην αίθουσα 301 στην πτέρυγα της Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του ομίλου μελέτης της Επαναστατικής Θεωρίας με θέμα «Η κοινωνική φύση της ΕΣΣΔ και η κομμουνιστική προοπτική» με ομιλητή τον σ. Περικλή Παυλίδη.
  • Στις 6 μμ εσπερίδα με θέμα: «Αιολικά Πάρκα και Βιοποικιλότητα» στην αίθ. συνεδρίων του πανεπιστημίου Μακεδονίας, από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
  • Στις 7 μμ, η σχέση των νέων συλλογικών μορφών οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας με το σχολείο και τη μόρφωση των πολιτών είναι το θέμα της Διάλεξης που θα δώσει η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Paris 8, Dan Bechmann, με τίτλο: «Ποιος θα μορφώσει τους πολίτες μας». Η διάλεξη θα δοθεί στη γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική. H εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο «Τέχνη στον Πύργο» - Οι εκπαιδευτικοί του ΤΕΠΑΕ δημιουργούν.
  • Στις 7 μμ, στο Πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113): Παρουσίαση βιβλίου του Κωνσταντίνου Δεληχά με τίτλο «Κρυφές σκέψεις»
  • Στις 7 μμ, στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης εκδήλωση για την ημέρα ποίησης, την οποία συνδιοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού.
  • Στις 7:30 μμ, το Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει την 2η Μουσική Εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91 – 93).Η 2η Μουσική Εβδομάδα θα περιλαμβάνει συναυλίες που πραγματοποιούνται από σπουδαστές και καθηγητές του ωδείου «Μουσικό Εργαστήρι Άνω Πόλης», από την ερχόμενη Τρίτη 5 Μαΐου έως την Παρασκευή 8 Μαΐου.
  • Στις 8 μμ, συναυλία Μουσικής Δωματίου στο αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ) Δημοτικά Ωδεία Πρ. Λ.Κολοβού
  • Στις 8:30 μμ εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφίας του Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, αν. καθηγητή Γιώργου Κατσάγγελου με τίτλο «Προσπαθώντας περισσότερο» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Μαίου στις 20.30 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.Διάρκεια έκθεσης: 7 Μαΐου 2009-14 Ιουνίου 2009 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9.00-14.00. Τετάρτη: 9.00-14.00 και 17.00-21.00. Σάββατο-Κυριακή: 10.00-18.00.
  • Στις 9 μμ, συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Μέγαρο Μουσικής
  • Στις 9 μμ, ανοιχτή συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, από αντιεξουσιαστές, στην Πατριάρχου Γρηγορίου 34 ( λεωφωρείο 34 στάση μεταγωγών)