• Στις 10 πμ, με τη συμπλήρωση δύο χρόνων επιτυχούς διεξαγωγής του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας της Δημοτικής Αστυνομίας στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται, σε συνεργασία με το τμήμα Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, εκδήλωση με τη συμμετοχή 1.000 μαθητών-τριών από 12 Δημοτικά Σχολεία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Porto Palace (αίθουσα Grand Pietra). Θα υπάρχει έκθεση όλων των ζωγραφιών των παιδιών που συμμετείχαν σε Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Το σήμερα και το αύριο στην Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια». Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, θα βραβεύσει με ποδήλατα και κράνη ποδηλασίας τους μαθητές –τριες με τις καλύτερες ζωγραφιές. Θα ακολουθήσει κλήρωση με ποδήλατα για τους παρευρισκόμενους μαθητές καθώς και μουσικά δρώμενα, που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι μικροί μαθητές-πρεσβευτές της Οδικής Ασφάλειας.
  • Στις 10:30 πμ, συνέντευξη Τύπου παραχωρεί στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων, στη Θεσσαλονίκη, Φιλίππου 51, 1ος όροφος. ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
  • Στις 11 πμ, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θρακης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας κ. Γιάννης Αντωνόπουλος θα παραχωρήσουν στο ΥΜΑΘ συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος «Θερινή Απόδραση στην Καινοτομία».
  • Στις 12 μμ, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς, με την αφορμή της διοργάνωσης της ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, του μεγαλύτερου στη Βόρεια Ελλάδα φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, δίνει συνέντευξη Τύπου στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα, (Κοιτώνες, είσοδος από Σοφούλη).
  • Στις 12 μμ, οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης παραχωρούν συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Βουλευτή Καστοριάς, Φίλιππο Πετσάλνικο για την προεκλογική περίοδο στην Θεσ/νίκη και την συγκέντρωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου την Τρίτη 2 Ιουνίου στην πλατεία Αριστοτέλους. Η Συνέντευξη Τύπου θα γίνει στον Ημιώροφο των γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄Θεσσαλονίκης (Βασ. Ηρακλείου 30).
  • Στις 12 μμ, συνέντευξη Τύπου από την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics κ.Γιάννα Δεσποτοπούλου στο Ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ
  • Στις 12 μμ, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης θα παραχωρήσει, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΕΘ, 2ος όροφος, συνέντευξη Τύπου για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων.
  • Στις 6 μμ, η Τ.Ο. Πεύκων του ΠΑΣΟΚ, οργανώνει ομιλία με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδη, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων.
  • Στις 6:30 μμ, το Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών «ίρις», Δημοτικό Ωδείο, Ερασιτεχνική Σχολή Χορού, Εργαστήρι Οπτικοακουστικών της ΔΗ.Κ.Ε.Σ. «ίρις», στον αύλειο χώρο του Εργαστηρίου Τέχνης, στην οδό Περικλέους 11 στην Άνω Ηλιούπολη, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο, την Ερασιτεχνική Σχολή Χορού και το Εργαστήρι Οπτικοακουστικών της ΔΗ.Κ.Ε.Σ., αποχαιρετώντας τη σχολική χρονιά και δίνοντας ραντεβού για τη νέα, οργανώνει μια εκδήλωση γεμάτη χρώματα, κίνηση, ήχους, εικόνες.
  • Στις 7 μμ, παρουσίαση της κοινής έκδοσης «Το Μακεδονικό και η Βουλγαρία Απόρρητα έγγραφα 1950-1967» της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών & των Κρατικών Αρχείων Βουλγαρίας
  • Στις 7 μμ, στο πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113): Παρουσίαση βιβλίου της Αλκυόνης Παπαδάκη με τίτλο «Αν ήταν όλα.. αλλιώς»
  • Στις 7 μμ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα απονείμει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση «Χρυσούς Αριστοτέλης» στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Καθηγητή του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., Βασίλειο Σκουρή για την προσφορά του στην Επιστήμη, στο Πανεπιστήμιο, στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος επί δύο συνεχείς θητείες. Η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
  • Στις 7:30 μμ, εκδήλωση με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση και Προστασία του δάσους Σέιχ Σου» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, οργανώνει η Οικολογική Κίνηση Φίλοι του Πρασίνου
  • Στις 7:30 μμ, το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (Α.E.Α.Θ.) διοργανώνει Εκδήλωση-Ημερίδα με θέμα “Ημέρα Μνήμης Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου”, στο Αμφιθέατρο της Μονής Λαζαριστών.
  • Στις 7:30 μμ, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α’ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα ΠΑΛΛΑΣ, αίθουσα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με θέμα: «Ευρωεκλογές-Συστράτευση εργαζομένων και λαού ενάντια στη νεοφιλελεύθερη και δεξιά κρίση.». Ομιλητές θα είναι οι Άκης Τσοχατζόπουλος και Κώστας Καζάκος.
  • Στις 8 μμ, την κεντρική του προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο.
  • Στις 8 μμ, εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του Βιολοντσελίστα Ελ.Παπασταύρου στην αίθ. συναυλιών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.
  • Στις 8 μμ, στο Πρόχωμα εκδήλωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Άγγελο Τζέκη υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 8 μμ, συγκέντρωση στη Ν. Ευκαρπία με ομιλήτρια τη Σοφία Καλαντίδου βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 8:30 μμ, εγκαίνια της έκθεσης των Σπουδαστών των τμημάτων ζωγραφικής του νεανικού σταυροδρομίου του Δ.Θ. στο Βαφοπούλειο Κέντρο, Αντιδημαρχία Πολιτισμού
  • Στις 9 μμ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας του Α.Π.Θ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.
  • Στις 9 μμ, ετήσια παράσταση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΔΕΑΔ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.