• Στις 9 πμ, επιστημονική Ημερίδα «Ο Θεολογικός Διάλογος μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιολαθολικής Εκκλησίας» στην αίθ. Τελετών του ΑΠΘ οργανώνει το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ & Τομέας Δογματικής Θεολογίας
  • Στις 9:30 πμ, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους, η Δημοτική Αστυνομία μαζί με μαθητές του 43ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα δώσουν για δεύτερη φορά «μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής» στους οδηγούς της πόλης. Σε μια διαδρομή στο κέντρο της πόλης οι μικροί μαθητές, που έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής της Δημοτικής Αστυνομίας, θα μοιράσουν γράμματα προς τους οδηγούς με σκέψεις και συμβουλές για θέματα κυκλοφορίας και σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.
  • Στις 9:30 πμ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στην κατάσταση των υποδομών για τη Δικαιοσύνη (Δικαστικά Μέγαρα, Σωφρονιστικό Κατάστημα Διαβατών κλπ) και τα γενικότερα προβλήματα που αφορούν στους Δικηγόρους του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης
  • Στις 11 πμ, στο Πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113): Οι απόφοιτοι σπουδαστές του τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πραγματοποιούν ομιλία με θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος: οστεαρθρίτιδα, ημιπληγία, παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης.
  • Στις 11 πμ, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη θα πραγματοποιηθεί, στο ΥΜΑΘ, συνέντευξη Τύπου από το σύλλογο «ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ» για το πρόγραμμα «ΝΕΟΝΙΛΛΗ» ,το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και αφορά την ενισχυτική διδασκαλία από φοιτητές, για παιδιά πολυτέκνων οικογενειών και οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.
  • Στις 11 πμ, η πρώτη επιστημονική συνάντηση μεταξύ των εταίρων ενός νέου ερευνητικού προγράμματος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου “mEducation – Multi – type Content Repurposing and Sharing in Medical Education” (mEducator - Ανταλλαγή και επαναστόχευση εκπαιδευτικού υλικού πολλαπλών μορφών στην Ιατρική Εκπαίδευση) που ξεκινά το Μάιο 2009 και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2012, με τη χρηματοδότηση του προγράμματος eContenplus της Ευρωπαϊκής Ένωσης. - Medical Education” (mEducator - Ανταλλαγή και επαναστόχευση εκπαιδευτικού υλικού πολλαπλών μορφών στην Ιατρική Εκπαίδευση) που ξεκινά το Μάιο 2009 και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2012, με τη χρηματοδότηση του προγράμματος eContenplus της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Στις 12 μμ, η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου με θέμα : * Πεζόδρομος της Ικτίνου – Κατάληψη του δημόσιου χώρου Η συνέντευξη θα δοθεί στον πεζόδρομο της Ικτίνου.
  • Στις 12 μμ, δημόσια παρουσίαση βιβλίου από τον Γεν.Γραμματέα ΥΠΕΧΩΔΕ Ε.Μπαλτά στην αίθ. διαλέξεων του ΕΒΕΘ, Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου
  • Στις 5:30 μμ, ο Τομέας Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ και τα Αντίστοιχα Γραφεία της Περιφερειακής Επιτροπής Κ. Μακεδονίας & Ν.Ε.Α΄&Β΄Θεσσαλονικης διοργανώνουν περιφερειακή συνάντηση ενημέρωσης και επικοινωνίας για τις Ευρωεκλογές με θέμα : «Οι Ευρωεκλογές και η σημασία τους, Πολιτικές των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ – ο ρόλος των εθελοντών και η σημασία της άμεσης επαφής με τον πολίτη», που θα πραγματοποιηθεί στο GRAND HOTEL PALACE (Μοναστηρίου 305-307).
  • Στις 6:30 μμ, εκδήλωση έναρξης εργασιών «Η καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ΜΜΕ και εργαλείο μετατροπής της χρηματοπιστωτικής κρίσης σε ευκαιρία» στο Μακεδονία Παλλάς.
  • Στις 8 μμ, συγκέντρωση στον Τρίλοφο με ομιλητή το Γιάννη Ζιώγα βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 8 μμ, συγκέντρωση στη Βαλμάδα με ομιλητή το Σωτήρη Ζαριανόπουλο μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.
  • Στις 8 μμ, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης διοργανώνει, σε συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, μία διάλεξη του κ. Zaïr KEDADOUCHE, Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του Ανώτατου Συμβουλίου Ένταξης του Πρωθυπουργού της Γαλλικής Δημοκρατίας. Συγγραφέας του βιβλίου ΄΄Η Γαλλία και οι Μπερ΄΄ και ειδικός σε θέματα χωροταξίας και μετανάστευσης.
  • Στις 8 μμ, η θεατρική ομάδα μεταναστών/τριών του «Οδυσσέα» παρουσιάζει θεατρικά αποσπάσματα της δουλειάς της και συζητά μαζί μας… Τετάρτη 20.5.2009 στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής (10ος όροφος)
  • Στις 9 μμ, συγκέντρωση στον Εύοσμο με ομιλητές τον Άγγελο Τζέκη υποψήφιο ευρωβουλευτή και τον Κώστα Δρούτσα ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 9 μμ συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα για φλάουτο και κιθάρα Ελλήνων και Σουηδών Καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 (Λαδάδικα).
  • Στις 9 μμ εγκαίνια στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Εικονικές πόλεις». Θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29) από 20 έως 29 Μαΐου 2009. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί από τον πρόεδρο του ΕΒΕΘ, κ. Δημήτρη Μπακατσέλο και θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 10:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.