• Στις 10 πμ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, ο πανελλήνιος εορτασμός της οποίας θα έχει φέτος ως επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα «Άνοιξη της Ευρώπης» που έχει ως στόχο να φέρει τους νέους πιο κοντά στην Ευρώπη, ο ευρωβουλευτής Μαργαρίτης Σχοινάς θα επισκεφθεί το 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, επιστρέφοντας στα θρανία του σχολείου από το οποίο αποφοίτησε και στις 12μμ το 3ο Γυμνάσιο Χαριλάου.
  • Στις 10 πμ, επ’ ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, το Cedefop διοργανώνει, στις εγκαταστάσεις του, ενημερωτική εκδήλωση απευθυνόμενη σε μαθητές λυκείου, φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και στους καθηγητές τους. Στην εκδήλωση συμμετέχει η Ευρωπαϊκή υπηρεσία Europe Direct και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
  • Στις 10:30 πμ, τα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ) στο Α.Π.Θ. θα παρουσιάσει η Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ., σε Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
  • Στις 11 πμ, τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του Αγροκτήματος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. θα πραγματοποιηθούν στο Κολχικό του Δήμου Λαγκαδά, από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχ. Παπαδόπουλο. Με τη στήριξη της Πρυτανείας του Α.Π.Θ. δημιουργήθηκε μία Πρότυπη Προβατοτροφική Μονάδα και μία Κλινική Παραγωγικών Ζώων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ελληνικής Κτηνοτροφίας.
  • Στις 11:30 πμ, η Οργανωτική Επιτροπή της Μαθητιάδας, οργανώνει συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την 8η Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την στην Αίθουσα Συσκέψεων του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης .
  • Στις 2 μμ, παρουσίαση προγράμματος για την υποστήριξη των αυτιστικών ατόμων, ο αριθμός των οποίων παρουσιάζει σημαντική αύξηση που σήμερα υπολογίζεται περίπου σε 1 στις 150 γεννήσεις, με τίτλο «Εκπαίδευση αυτιστικών ατόμων με χρήση νέων τεχνολογιών» με επιστημονικά υπεύθυνη την Αν. Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Μαγδαληνή Χίτογλου-Αντωνιάδου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ και υλοποιήθηκε από τη Μονάδα Ακοής - Ομιλίας (Διαταραχών Επικοινωνίας) της Ω.Ρ.Λ. Κλινικής, ΑΧΕΠΑ, και το Εργαστήριο Ιατρικής Πληροφορικής, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή Παναγιώτη Μπαμίδη. Τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος θα ανακοινωθούν, κατά τη διάρκεια Ημερίδας, που διοργανώνει η Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ., στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
  • Στις 3:30 μμ, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Τριανδρίας έναρξη για τη διαχρονική αθλητική εκδήλωση "Μικρή Ολυμπιάδα". Στην εκδήλωση συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες απ’ όλα τα σχολεία του Δήμου Τριανδρίας αγωνιζόμενοι στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το σκάκι, το στίβο, ρίψεις, ταχύτητες, αγώνες αντοχής, σκυταλοδρομίες, γυμναστική καθώς επίσης και τα τμήματα του Προγράμματος Μαζικού Αθλητισμού Άθληση στην Γ’ Ηλικία.
  • Στις 6 μμ, στο πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113): Εκδήλωση των εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος», με ομιλία από τον καθηγητή ΑΠΘ Νίκο Θεοδοσίου με θέμα «Διαχείριση των υδατικών πόρων στην εποχή της κλιματικής αλλαγής».
  • Στις 7:30 μμ, η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει ημερίδα για τον αθλητισμό στο Ολυμπιακό Μουσείο (Πρώην Μουσείο Αθλητισμού) 3ης Σεπτεμβρίου και Αγίου Δημητρίου. Θέμα: Αθλητικό κίνημα – νέοι θεσμοί. Εισηγητές: Σακοράφα Σοφία βουλευτής, πολιτική εκπρόσωπος ΠΑ.ΣΟ.Κ. αθλητισμού, Λυντζέρης Δημήτρης βουλευτής, εισηγητής Κ. Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. αθλητισμού, Αγγελούδης Στέλιος μέλος Ολυμπιακής Επιτροπής – μέλος γραμματείας τομέα ΠΑ.ΣΟ.Κ. αθλητισμού.
  • Στις 7:30, το Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Ευρώπης, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ημέρα της Ευρώπης», στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12 (Λαδάδικα) με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα της Ευρώπης
  • Στις 7:30 μμ το Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει την 2η Μουσική Εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91 – 93).Η 2η Μουσική Εβδομάδα θα περιλαμβάνει συναυλίες που πραγματοποιούνται από σπουδαστές και καθηγητές του ωδείου «Μουσικό Εργαστήρι Άνω Πόλης». 
  • Στις 8 μμ, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης (9η Μαΐου), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, πραγματοποιούν εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στις 8 – 10 Μαΐου 2009, στην πλατεία Αριστοτέλους με θέμα: «Η Κοινωνική Ευρώπη στην υπηρεσία των Πολιτών».
  • Στις 8:30 μμ, στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Κρυστάλλη 10, (πλατεία Αντιγονιδών ) εγκαινιάζεται η 14η Έκθεση Μαθητική Φωτογραφίας .Την έκθεση διοργανώνει το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Παιδείας.