• Στις 9:30 πμ, ημερίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με θέμα «Το Εργαστήριο Ελέγχου και Πιστοποίησης Υγιεινής και Ασφάλειας Οστρακοειδών», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιεία (ΕΠ.ΑΛ.), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Κύμινα.
  • Στις 10 πμ, μέλη της Πρωτοβουλίας Ωρομίσθιων Καθηγητών πραγματοποιεί αποκλεισμό των γραφείων της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επί της οδού Κατσιμίδη. Διαμαρτύρονται επειδή το καθεστώς ωρομισθίας τους αναγκάζει να τρέχουν σε δύο και τρεις δουλειές, χωρίς πλήρεις απολαβές.
  • Στις 11 πμ, στο Πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 231...): Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πραγματοποιεί εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Νεανική επιχειρηματικότητα». Θα συμμετάσχουν στελέχη της εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων «ALPHA PLAN» και ο κος Παναγιώτης Αστρίνης από την εταιρία «T-Bar».
  • Στις 11 πμ, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, η εντεταλμένη νομαρχιακή σύμβουλος για θέματα κοινωνικής πρόνοιας Έφη Βασιλειάδου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης παραχωρούν συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με τίτλο «Κοινωνία-Συμμετέχω», που αφορά την έκπτωση 20% στην τιμή του ψωμιού και των αρτοποιημάτων που διαθέτουν τα αρτοποιεία σε ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, απόρους, άγαμες μητέρες και πολυτέκνους.
  • Στις 11 πμ, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, υπό τον Υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη με στελέχη της θεραπευτικής Κοινότητας «ΙΘΑΚΗ» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, με στόχο την εξειδίκευση της συνεργασίας, με συγκεκριμένες δράσεις, ενίσχυσης του έργου του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Ειδικός Βοηθός Διευθυντή ΚΕΘΕΑ αρμόδιος για τη Βόρεια Ελλάδα κ. Φαίδων Καλοτεράκης και ο Υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος «ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη» κ. Βασίλης Καλαμπαλίκης
  • Στις 12 μμ, επίτιμοι διδάκτορες του Α.Π.Θ. θα αναγορευτούν, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., δύο επιφανείς επιστήμονες της μηχανικής και θερμοδυναμικής: ο Gerard Maugin του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie του Παρισιού και ο Constantino Tsallis της Εθνικής Ακαδημίας της Βραζιλίας και του Ινστιτούτου Santa Fe των ΗΠΑ.
  • Στις 12 μμ, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Βασίλη Κανάκα και του ΛΑ.Ο.Σ. Τάνια Κυρακίδου θα δεχθεί ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο γραφείο του.
  • Στη 1 μμ, τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου με πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Ν.Α.Θ. οικονομικού έτους 2009.
  • Στις 5 μμ, διεξάγεται ο τελικός του 9ου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών Δ/νσεων στο Καυτατζόγλειο, που οργανώνει η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών
  • Στις 7 μμ, στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, 2η ανοιχτή συνέλευση για την οργάνωση πρωτοβουλίας κινηματικών δράσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
  • Στις 8 μμ, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη ( Εθνικής Αμύνης 27), ο τ. Υπουργός Παναγιώτης Μποκοβός θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Η πολιτική στην Ελλάδα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι : Γεώργιος Παπαδόπουλος, τ. Βουλευτής, εκδότης περιοδικού "Πολιτική και Οικονομία" Αλέκος Δαφνομήλης, πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος
  • Στις 8 μμ, αποσπάσματα όπερας στο Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ, παρουσιάζει το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
  • Στις 8 μμ, στο νέο Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23, Αγ. Βενιζέλου) ανοιχτή συνέλευση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για το πρόγραμμα του 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ.
  • Στις 8:30 μμ, τελετή έναρξης του 8ου Βορειοελλαδικού Καρδιολογικού Συνεδρίου στο ΗΥΑΤΤ αίθ. Grand Ballroom, το οποίο οργανώνει η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος.
  • Στις 8:30 μμ, συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής, οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
  • Στις 9 μμ, στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ, ομάδα αναρχικών κάνει πάρτι, για την οικονομική ενίσχυση της 4ης Βαλκανικής Αναρχικής Έκθεσης Βιβλίου.
  • Στις 9:30 μμ (έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2009) το θεατρόφιλο κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση «Arizona » του Juan Carlos Rubio, στο χώρο τέχνης θεατράκι ομάδας καλλιτεχνών « Ούγκα Κλάρα»( Καθολικών 4 , τηλ. 2310 ...) Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά στις 9.30 μ.μ ( εκτός Δευτέρας και Τρίτης ).