• Στις 10 πμ, η Ελληνική Αντιυπερτασική Εταιρία, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Υπουργείο Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υπέρτασης (17 Μαΐου), διοργανώνουν εκδηλώσεις ενημέρωσης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Θεσσαλονίκη, θα λειτουργεί περίπτερο στην Πλατεία Αριστοτέλους από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, από το οποίο θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ από video-wall θα μεταδίδεται τηλεοπτικό σποτ με θέμα την υπέρταση. Το ίδιο σποτ θα μεταδίδεται και από τους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας για τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης.
  • Στις 10 πμ, μνημόσυνο Θυμάτων Πολέμου Κορέας στον Ι.Ν. Κυρίλλου & Μεθοδίου, από το Σύνδεσμο Βετεράνων Πολεμιστών Κορέας Μακεδονίας - Θράκης
  • Στις 10 πμ αρχίζουν οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με Επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. Της Του Θεού Σοφίας. Στις 10:45 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον κ.Δήμαρχο στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (Ερμού και Πλ. Αγ.Σοφίας)
  • Στις 10:15 πμ, την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τιμούν με σειρά επετειακών εκδηλώσεων την προσεχή Κυριακή 17 Μαΐου 2009 ο Δήμος Ωραιοκάστρου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός και η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων. Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θυμάτων της Γενοκτονίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου και θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία από την ταμία της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων Ελένη Παπαδοπούλου. Στις 10.30 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του Ωραιοκάστρου.Η κεντρική εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί της Κυριακής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου.
  • Από τις 10:30 πμ, συνεχίζεται το 1ο τριήμερο διαλόγου του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και τις κεντρικές πολιτικές θέσεις του κόμματος, που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, στο ξενοδοχείο Grand Hotel.
  • Στις 11 πμ, παρουσίαση βιβλίου του Στέφανου Τανιμανίδη με τίτλο «Σουμελά, η πρόσφυξ Παναγιά»,στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονία (Εγνατίας 156). Προλογίζουν οι: Ευάγγελος Βενιζέλος, βουλευτής καθηγητής ΑΠΘ, Παρύσατις Παπαδοπούλου- Συμεωνίδου, Αρχιτέκτων πολεοδόμος-καθηγήτρια ΑΠΘ, Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου, καθηγητής ΑΠΘ Διεθνολόγος, Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν), ηθοποιός, Χαράλαμπος Αποστολίδης , Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ. και Γεν.Γραμ. του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά».
  • Στις 11 πμ, εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Τηλεπικοινωνιών και της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην πλατεία Αριστοτέλους. Οργάνωση υπουργείου Μεταφορών
  • Στις 11 πμ, ημερίδα του δήμου Σταυρούπολης για το μητροπολιτικό πάρκο, στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά. Συζητούν την αναγκαιότητα απόδοσης στο Δ.Σταυρούπολης του πρώην στρατοπέδου. Οι ομιλίες γίνονται στο κτίριο του πρ. στρατιωτικού Διοικητηρίου (εντός του στρατοπέδου Π.Μελά).
  • Στις 11 πμ, συγκέντρωση στο Γ ΣΣ και πορεία ως το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, καθώς Συμπληρώνονται φέτος 46 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Διαμαρτυρία και για την εγκατάσταση στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη.
  • Στις 11 πμ, στο δήμο Πολίχνης, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Ένωση Ποντίων Πολίχνης οργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου.
  • Στις 12 μμ, εγκαίνια του Δημοτικού Γηπέδου της Αγίας Τριάδας (Πυρσού)
  • Από τις 12:30 μμ, σειρά αθλητικών εκδηλώσεων διοργανώνει το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Μενεμένης το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου. Την Κυριακή 17 Μαΐου θα διοργανωθεί Λαϊκός Δρόμος. Θα υπάρξουν δύο σημεία εκκίνησης, από το Α’ ΚΑΠΗ Μενεμένης, στις 10 π.μ., και από το ΚΑΠΗ Αγίου Νεκταρίου, στις 12:30 το μεσημέρι. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια.
  • Στη 1 μμ, τσούγκρισμα αυγού στους κήπους του Παπαφείου Ιδρύματος, οργανώνουν τα 4ο, 8ο, 11ο ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης.
  • Στη 1 μμ ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο: Χρήσεις – Εφαρμογές – Ασφάλεια» στην Πλ. Αριστοτέλους, Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών
  • Στις 6 μμ, εγκαίνια από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης της 13ης Έκθεσης Ορθοδοξίας (παρουσίαση εκκλησιαστικών ειδών αντικειμένων & χειροποίητων κατασκευών) στο κτίριο 6 της ΔΕΘ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο(Μ. Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη), τηλ.: 2310 830538
  • Στις 8 μμ, χορευτική εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Κυπριακών χορών στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού
  • Στις 8 μμ, μουσική εκδήλωση στο αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΔΕΘ), οργανώνουν τα Δημοτικά Ωδεία Θεσσαλονίκης.
  • Στις 8:30 μμ τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο μεγάλο χορογράφο, χορευτή και σκηνοθέτη Νικόλαο Μπαζάκα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα του απονεμηθεί, μετά θάνατον, η τιμητική διάκριση «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ‘09», ένα βραβείο που θεσμοθετήθηκε από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό "Εσαεί εν Ροή", για να τιμηθούν προσωπικότητες που προσέφεραν, και προσφέρουν ακόμα, την τέχνη του χορού.
  • Στις 8:30 μμ, συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμαριά με ομιλητές το Θανάση Παφίλη ευρωβουλευτή και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ.
  • Στις 8:30 μμ, συγκέντρωση του ΚΚΕ στους Αμπελόκηπους με ομιλητές το Γιώργο Μαυρίκο βουλευτή του ΚΚΕ και τον Κώστα Δρούτσα ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.