• Στις 8 πμ, το Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη θα επισκεφθεί ο νέος Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Τσακάμης, στο γραφείο του στη Νομαρχία, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
  • Στις 9 πμ, αναχωρεί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το πλοίο "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" της ΑΝΕΚ LINES η πρώτη κρουαζιέρα για τη φετινή χρονιά δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας με προορισμό τα νησιά ΤΗΝΟ -ΣΥΡΟ- ΜΥΚΟΝΟ- ΛΕΣΒΟ.
  • Στις 10 πμ, ο Δήμος Μίκρας και η Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Μίκρας πραγματοποιούν για δεύτερη χρονιά το «Αθλητικό - Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δήμου Μίκρας». Διοργανώνουν, στις 11 και 12 Μαΐου 2009 ένα πρόγραμμα με πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και του Λυκείου Μίκρας, αλλά και των τμημάτων του Δήμου και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, στο Δημοτικό Γήπεδο Τριλόφου.
  • Στις 10 πμ, την προτεραιότητα των πεζών έναντι των αυτοκινήτων στις διαγραμμισμένες διαβάσεις που δεν έχουν φανάρια και τη διευκόλυνση διακίνησης των ατόμων με αναπηρία, θα διεκδικήσει η «Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών» σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Αναπηρία Σήμερα», σε ακτιβιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην οδό Εθνικής Αμύνης, μπροστά από την παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.
  • Στις 10 πμ, συνάντηση για ζητήματα που αφορούν στο άσυλο και στους αλλοδαπούς, καθώς και στις συνθήκες εξυπηρέτησης των δικηγόρων και των πελατών τους θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Μανόλης Λαμτζίδης και μέλη του Δ.Σ. με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, κ. Τρ. Κούκιο. Λίγο αργότερα (ώρα 13:00), η αντιπροσωπεία του Δ.Σ.Θ. θα συναντηθεί με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή για να ενημερωθεί για τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων. Οι δύο συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο.
  • Στις 10 πμ, στην πλατεία Χημείου, μαθητές του Φυσικού παρουσιάζουν πρωτότυπες εφευρέσεις, όπως... ξυπνητήρι που λειτουργεί με λεμόνια και ηλεκτρική ενέργεια με ποδήλατο!
  • Στις 10:30 πμ, συγκέντρωση Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης, Σχολής Ξεναγών Αθήνας και αντιπροσώπων του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης στο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης
  • Στις 12 μμ, η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος).
  • Στις 12 μμ, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα παρουσιαστεί η Κινητή Μονάδα Πρόληψης του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», η οποία περιλαμβάνει γυναικολογικό εξεταστήριο, μαστογράφο με εμφανιστήριο, αίθουσα υποδοχής και βοηθητικούς χώρους.
  • Στις 7:30 μμ, στο πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113): Ο Οικολογικός Σύλλογος Φυσικής Υγιεινής, σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία «Μαλλιάρης-Παιδεία», πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Οι ευθύνες μας για την κακοποίηση του περιβάλλοντος. Το μέλλον δεν περιμένει». Ομιλητής θα είναι ο ιατρός-βελονιστής Ηλίας Κωνσταντινίδης.
  • Στις 7:30 μμ, συναυλία του Λεωνίδα Μπαλάφα, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Τριλόφου. Ο τραγουδοποιός μαζί με την τραγουδίστρια Νατάσσα Μηνδρινού, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με blues, reggae, jazz, rock και funk κομμάτια, αλλά και τραγούδια από το νέο του δίσκο. Τους ήχους συνοδεύουν χορευτικά και κωμικά δρώμενα με στόχο καλλιτέχνες και κοινό να γίνουν μία παρέα.
  • Στις 8 μμ, η διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει συγκέντρωση – ομιλία με θέμα: «Κοινή Οργάνωση των Αγορών (Ομάδες Παραγωγών) στον τομέα των οπωροκηπευτικών», στο Πνευματικό κέντρο του οικισμού Καστανά, του Δήμου Κουφαλίων.
  • Στις 8:30 μμ, μουσικό δρώμενο «Ήχοι Αιώνων», το οποίο θα παρουσιάσει ο λυράρης Παντελής Παυλίδης, στην Πλατεία της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς (άγαλμα Ελ. Βενιζέλου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Μνήμες του Πόντου, οργανώνει η νομαρχία Θεσσαλονίκης-Κέντρο Πολιτισμού.