• Στις 9 πμ, εθελοντική αιμοδοσία, για τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί ως τις 12:30 μμ, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Πανεπιστημίου.
  • Στις 9.30 πμ, με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση προγραμμάτων του δικτύου «Ανακαλύπτω τη Θεσσαλονίκη - Σχολικό Έτος 2008-2009», που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθν. Αμύνης 1).  
  • Στις 11 πμ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία», στο Θέατρο του 4ου και 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς (Μεγ Αλεξάνδρου και Ανατ. Θράκης).
  • Στις 11 πμ, ενόψει της εφετινής αντιπυρικής περιόδου, η Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στα γραφεία της (Μοναστηρίου 93), για την πυροπροστασία του δάσους του Σέιχ Σου.
  • Στις 11:30 πμ, στα γραφεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 27, στον 4ο όροφο, συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση έρευνας με θέμα «Επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στο εργατικό δυναμικό των ΜΜΕ του νομού Θεσσαλονίκης- Προοπτικές απασχόλησης».
  • Στις 12 μμ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Παναγιωτόπουλος» του Πολυτεχνείου.
  • Στη 1:30 μμ, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «ΝΕΑΝΙΚΑ ΣΤΕΚΙΑ 2009», με τη δεύτερη θεματική συνάντηση με τίτλο: «Νεανική Παραβατικότητα: Το Φαινόμενο» Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2009, στην Αίθουσα Συνελεύσεων στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών
  • Στις 6:30 μμ, εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Δάιος (Λ. Νίκης 59)από το ΥΜΑΘ σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια Νέων παράκτιων περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης, με τίτλο «10+ για τον Θερμαϊκό». Κύριος ομιλητής ο υπουργός Στ. Καλαφάτης.
  • Στις 7:30 μμ, το Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει την 2η Μουσική Εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91 – 93).Η 2η Μουσική Εβδομάδα θα περιλαμβάνει συναυλίες που πραγματοποιούνται από σπουδαστές και καθηγητές του ωδείου «Μουσικό Εργαστήρι Άνω Πόλης», έως την Παρασκευή 8 Μαΐου. 
  • Στις 8 μμ, η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου Ασβεστοχωρίου του Δήμου Χορτιάτη διοργανώνει, στην Κοινοτική Αίθουσα Χορτιάτη, παράσταση με θέμα "Το Πάρκο Κεραιών του Χορτιάτη" με την τεχνική του Forum Theatre (διαδραστικό θέατρο).