• Από τις 9 πμ, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν.Αμύνης 27), το διήμερο μαθητικών δράσεων με θέμα «Επιρροές-Επιλογές-Εξαρτήσεις», που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, από την Αντινομαρχία Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης-Γραφεία Αγωγής Υγείας και με τη συμμετοχή των Κέντρων Πρόληψης του νομού Θεσσαλονίκης. 
  • Στις 11 πμ, η Φοιτητική Εβδομάδα του Α.Π.Θ., ασχολείται με τα εξής θέματα: "Τι κομίζει η νέα γενιά της πανεπιστημιακής κοινότητας του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας; Πόσες εκδηλώσεις φιλοξενεί η φετινή διοργάνωση της Φοιτητικής Εβδομάδας και ποιοι είναι οι στόχοι; Τι έχει να παρουσιάσει φέτος η μεγάλη γιορτή του φοιτητικού κόσμου"; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντήσεις θα δοθούν στη Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Συγκλήτου του Α.Π.Θ.(7ος όροφος – κτίριο Διοίκησης).
  • Στις 12 μμ, η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος).
  • Στις 7 μμ, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος και ο Πρόεδρος του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας Κωνσταντίνος Αδαμίδης διοργανώνουν, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (ξύλινη εκκλησία), εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της γιορτής του Αγίου Γεωργίου. Τη λειτουργία του Εσπερινού θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυροπόλεως κ.κ. Βαρνάβας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από Έκθεση φωτογραφιών του Αρχείου του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας με τις ελληνικές εκκλησίες από αυτές τις χώρες.
  • Στις 7 μμ, διάλεξη με θέμα "Ένωση για τη Μεσόγειο - Σημεία Ρήξης και Συνέχειας", του διακεκριμένου γαλλο-λιβανέζου δημοσιογράφου Antoine Sfeir, ιδρυτή και Διευθυντή της έγκυρης εφημερίδας Cahiers de l’Orient, Προέδρου του Κέντρου Μελέτης και Συλλογιστικής για την Εγγύς Ανατολή, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο CELSA (Σορβόννη), συνεργάτη των εφημερίδων Le Point, Quotidien de Paris, l’Événement du Jeudi, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
  • Στις 7 μμ, στο Πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113): Παρουσίαση βιβλίου του Δρ Γιάννη Γαλανού με τίτλο «Ο χαρακτήρας και οι νευρώσεις των Ελλήνων»
  • Στις 7.30 μμ, το Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει την 2η Μουσική Εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91 – 93). Η 2η Μουσική Εβδομάδα θα περιλαμβάνει συναυλίες που πραγματοποιούνται από σπουδαστές και καθηγητές του ωδείου «Μουσικό Εργαστήρι Άνω Πόλης», έως την Παρασκευή 8 Μαΐου.
  • Στις 8.30 μμ, βραδιά ποίησης με τίτλο «Απ΄ τα συρτάρια της Αλίκης» θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Οι ηθοποιοί Έφη Σταμούλη και Δημήτρης Ναζίρης θα απαγγείλουν αγαπημένα ποιήματα και επιστολές φίλων της ιδρύτριας του Ιδρύματος από το σαλόνι της Αλίκης Τέλλογλου –όπως αυτό έχει μεταφερθεί στο Τελλόγλειο για την έκθεση «Το Τελλόγλειο της Αλίκης και του Νέστορα». Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο Κώστας Βόμβολος.