Μπορεί κάποιοι να πανηγυρίζουν τους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες τους. Εμείς θα πανηγυρίσουμε για τις 25.100 επισκέψεις που δεχτήκαμε και ευχαριστούμε, έναν προς έναν, όσους διάλλεξαν το salonicanews για την ενημέρωσή τους.
Η υπόθεση των Blog άρχισε από τους δημοσιογράφους. Στον πόλεμο του Κόλπου, επί προεδρίας Κλίντον, οι αμερικανοί δημοσιογράφοι διαπίστωσαν ότι άλλα έστελναν κι άλλα δημοσιεύονταν. Χρησιμοποίησαν, έτσι, τα blogs, για να "περάσουν" τις κομμένες ανταποκρίσεις.
Έτσι η ενημέρωση πέρασε από τα επαγγελματικά sites στα blog. Μόνον που, στην Ελλάδα, όπως όλα, έτσι και αυτή η υπόθεση, πήρε στραβό δρόμο. Οι "ιδιοκτήτες" των ιστολογίων διαγκωνίζονται για το ποιος έχει πρώτος την είδηση και το ποιος τους περισσότερους επισκέπτες. Όποια λάθη έκαναν και οι εφημεριδάδες στο παρελθόν. Και να πού κατάντησαν. Να ψάχνουν αναγνώστες με το τουφέκι.
Τα Blog, δυστυχώς, από κέφι έγιναν καταναγκαστικά έργα. Σκοτώνονται οι Bloggers να διατηρήσουν την πρωτιά, να μπουν στο Alexa, να δώσουν πρώτοι μία είδηση. Και χάνουν, έτσι, την ουσία: Να δώσουν μια διασταυρωμένη είδηση, να γράψουν ένα καλό κείμενο, να "περάσουν" κάποια πράγματα που δε θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας στα κλασσικά ΜΜΕ. Μετρατρέπονται κι αυτοί σε κυνηγούς οπαδών-αναγνωστών.
Στο salonicanews θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τέτοιου είδους παιδικές ασθένειες. Θα συνεχίσουμε να μεταδίδουμε ειδήσεις που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, ή έχουν για πηγή τη Θεσσαλονίκη. Αφού τις διασταυρώσουμε. Κι ας αργούμε. Κι ας γράφουμε για δέκα μερακλήδες. Στο κάτω-κάτω της γραφής, κάνουμε το κέφι μας. Και το κάνουμε επώνυμα.

Δ.Ι.ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΗΣ