• Στις 10, πμ, στον Πύργο της Παιδαγωγικής, μαθητές του Φυσικού παρουσιάζουν πρωτότυπες εφευρέσεις, όπως... ξυπνητήρι που λειτουργεί με λεμόνια και ηλεκτρική ενέργεια με ποδήλατο!
  • Στις 10 πμ, οι γιαγιάδες και οι παππούδες του 12ου ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσουν στο Βαφοπούλειο παραμύθια, τραγούδια και παιχνίδια και θα ζωντανέψουν ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια με στόχο να μεταφέρουν στα παιδιά του σήμερα εικόνες, μιας άλλης εποχής «…μακρινής κι αγαπημένης, μα καθόλου ξεχασμένης…». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και Α’, Β’, Γ’ δημοτικού. Δυνατότητα συμμετοχής 30 παιδιά. Διάρκεια 1.30΄ ώρες.
  • Στις 10:30 πμ, ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με θέμα: «ο πολίτης με επιληπτικές διαταραχές: κοινωνικές, οικονομικές, ψυχολογικές προσεγγίσεις». Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα Αριστοτέλης 1 του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς και είναι ανοιχτή στο κοινό,
  • Στις 12 μμ, συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υπέρτασης ( 17 Μαΐου), αφιερωμένη στο αλάτι και την υπέρταση, διοργανώνεται από την Ελληνική Αντιυπερτασική Εταιρία, στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (πλατεία Αριστοτέλους 4)
  • Στις 7 μμ, με 77 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και αυτό της κάλυψης των λειτουργικών αναγκών του ξενώνα κακοποιημένης γυναίκας και ανήλικου κοριτσιού που λειτουργεί με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  • Στις 7 μμ, στο Πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113): Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Β. Ελλάδος και η Εταιρία Συγγραφέων Β. Ελλάδος, σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία, πραγματοποιούν παρουσίαση βιβλίου του Δρ Αναστάσιου Μαρά με τίτλο «Πατερική θεολογία και Χριστιανικός πολιτισμός», από τις εκδόσεις «ΣΤΑΜΟΥΛΗ». Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Κωνσταντίνος Νιχωρίτης, επ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και ο πρόεδρος της ΕΣΒΕ Αλέκος Δαφνομήλης.