• Στις 10 πμ, πασχαλινό παζάρι αγάπης οργανώνουν την Κυριακή 5 και τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009 ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο τομέας Κοινωνικής Πολιτικής. Η εκδήλωση αγάπης θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου τα πρωινά από τις 10.00 έως τις 14.00 και τα απογεύματα από τις 18.00 έως τις 20.00.
  • Στις 10:30 πμ, ο Δήμος Μίκρας σε συνεργασία με τα μέλη του υπό σύσταση Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μίκρας, πραγματοποιούν δενδροφύτευση στην Καρδία και το Άνω Σχολάρι. Η δενδροφύτευση θα ξεκινήσει στην περιοχή του Τοπικού Διαμερίσματος Καρδίας που κάηκε το περασμένο καλοκαίρι, ενώ στις 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση στον οικισμό του Άνω Σχολαρίου, στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.
  • Στις 11 πμ, η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση απευθυνόμενη κυρίως στις γυναίκες, στο Grand Hotel με θέμα: « Οι σοσιαλιστές στηρίζουν τις γυναίκες στην Ευρώπη και στον κόσμο».
  • Στις 11 πμ, εγκαίνια ΚΑΠΗ στο Τοπικό Διαμέρισμα Ξηροχωρίου του δήμου Αγίου Αθανασίου, από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνταντίνο Κιλτίδη
  • Στις 11 πμ, ομιλία στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ Ομιλητής: Ηλίας Σαββίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής Α.Π.Θ. Θέμα: Θερμοπυρηνική Σύντηξη – Η απάντηση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και στα πυρηνικά κατάλοιπα ή μακρινό όνειρο.
  • Στις 11, στο κτίριο της ΕΔΟΘ Προξένου Κορομηλά 51 4Ος όροφος διοργανώνεται η εκδήλωση-συζήτηση με Θέμα: Η κρίση και οι επιπτώσεις σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς.
  • Στις 11 πμ, η Τοπική Οργάνωση Ευόσμου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου ( Μεγ. Αλεξάνδρου 57 ), οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η Νέα Κοινωνική Συμφωνία του ΠΑΣΟΚ στην σημερινή οικονομική συγκυρία» Ομιλητής : Θεόδωρος Πάγκαλος
  • Στις 7:00 μμ, έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, μακέτες και λειτουργικά μοντέλα εφευρέσεων του Nikola Tesla ( εγκαινιάζεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.
  • Στις 7 μμ, μια διαφορετική παράσταση για παιδιά παρουσιάζει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, με τον πρωτοποριακό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό συνδυασμό της Επιστήμης και του Θεάτρου.Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου 2009, στις στο Αμφιθέατρο του Κέντρου.