• Στις 9 πμ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τους Σχολικούς Σύμβουλους Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» συνδιοργανώΛίστα  με  κουκκίδεςνουν το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, στο οποίο θα συμμετάσχουν πάνω από 500 μαθητές σχολείων της περιοχής Θεσσαλονίκης.Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας, την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Απριλίου 2009, 09:00-15:00.
  • Στις 9:30 πμ, εκστρατεία καθαρισμού περιβάλλοντος διοργανώνει για ακόμη μία φορά η Περιβαλλοντική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τριανδρίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Δημήτρη Γκαζά και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Ηλεκτρομηχανολογικού, κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, θα ξεκινήσουν από την περιοχή «Τέρμα Λεωφορείων Τριανδρίας» και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στον Πυροσβεστικό Σταθμό του Σέιχ Σου, όπου θα συνεχίσουν τις εργασίες καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου.
  • Στις 11 πμ, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, θα μεταβεί στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, όπου σε ορεινή τοποθεσία του Κασσανδρινού, θα παρακολουθήσει την άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης σε πραγματικές συνθήκες, με την κωδική ονομασία «Δια Πυρός 2009», συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας αρμόδιο για τη Βόρεια Ελλάδα κ. Νίκο Κορτσάρη.
  • Στις 12 μμ, η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου, στο Δημαρχείο (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος).
  • Στις 12:30 μμ, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της 1ης Έρευνας Οικονομικής Συγκυρίας του Νομού Θεσσαλονίκης («Βαρόμετρο ΕΒΕΘ»), από τον πρόεδρο του ΕΒΕΘ, Δημήτρη Μπακατσέλο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος).
  • Στις 2 μμ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αστ. Δεληγιάννης θα επισκεφθούν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο. Θα προσφερθούν μαζί με τις ευχές, δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό, εκεί όπου ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει «υιοθετήσει» και συντηρεί ένα από τα σπίτια του.
  • Στις 2:30 μμ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, η Δημοτική Παράταξη «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», παραχωρεί Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ( Βενιζέλου 45-2ος όροφος)
  • Στις 6 μμ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει εκδήλωση-ενημέρωση με θέμα: «Αυτοδιοίκηση και Επενδύσεις στην Κεντρική Μακεδονία» μαζί με τον Ελληνικό Οργανισμό «Invest in Greece» (πρώην Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων – «ΕΛ.Κ.Ε.»). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Crystal Hall του “Porto Palace Hotel” (26ης Οκτωβρίου 65–Θεσσαλονίκη) - Greece» (πρώην Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων – «ΕΛ.Κ.Ε.»).
  • Στις 7:30 μμ, στο πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113): Ο Οικολογικός Σύλλογος Φυσικής Υγιεινής, σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία «Μαλλιάρης-Παιδεία», πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Η διατροφή στην παιδική ηλικία για σωστή ανάπτυξη του νέου οργανισμού». Ομιλήτρια θα είναι η ειδική παθολόγος Α. Ευθυμιάδου Γρίβα.
  • Στις 7:30 μμ, εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Λάζ.Γεωργιάδη στο ΚΙΘ, Αντιδημαρχία Πολιτισμού
  • Στις 7:30 μμ, πικετοφορία στην Τριανδρία ενόψει Πρωτομαγιάς οργανώνει η ΚΟΒ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Την ίδια ώρα θα γίνει πικετοφορία και στα Κουφάλια.
  • Στις 8:30 μμ, ομιλία του Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης κ.Κ.Μαρκόπουλου στην αίθ..εκδηλώσεων του Ξενία στην Περαία, οργανώνει η ΝΟΔΕ Β’ Περιφέρειας της Νέας Δημοκρατίας.