• Αποχή 24ωρη των δικηγόρων Θεσσαλονίκης από όλα τα δικαστήρια της χώρας την Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πλήρης  στοίχισηΔικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίασή του με αριθμό 69/2.4.2009. Η αποχή αποφασίστηκε ως ένδειξη εντονότατης διαμαρτυρίας για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον δικηγόρων-συναδέλφων, οι οποίοι κατηγορούνται για «διατάραξη συνεδριάσεως Δικαστηρίου», κατά την άσκηση των θεσμικών και συνδικαλιστικών τους καθηκόντων
  • Διακοπή υδροδότησης και στα τρία τοπικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού, από το βράδυ της Πέμπτης, ως και το πρωί της Παρασκευής, για βελτίωση του δικτύου.
  • Έκθεση με σχέδια του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, που οργάνωσε για πρώτη φορά το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με την γκαλερί Ζουμπουλάκη στο Μέγαρο Εϋνάρδου στην Αθήνα, μεταφέρεται από τις 9 Απριλίου 2009 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βασ. Όλγας 108). Πρόκειται για την αυτόνομη παρουσίαση μιας σειράς από 225 σχέδια και προσχέδια για ζωγραφικά έργα του Μόραλη, που καλύπτουν 60 χρόνια δουλειάς του, και τα περισσότερα έχουν δημιουργηθεί στη διάρκεια των χρόνων 1930-1960.Η έκθεση θα διαρκέσε
  • Στις 10:30 πμ, στo πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Γραφείου Συμβουλευτικής και Προώθησης στην Απασχόληση του Δήμου Πολίχνης, αναπτύχθηκε συνεργασία με το Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ( ΓΡΑ.Σ.Ε.Π. ) του 1ου Γενικού Λυκείου Πολίχνης για την υλοποίηση «Ημέρας Σταδιοδρομίας» στο συγκεκριμένο Λύκειο.
  • Στις 12 μμ, η Microsoft Ελλάς και ο Δήμος Πολίχνης εγκαινιάζουν το Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες», στο Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων Πολίχνης (Οδός Βουλγαροκτόνου & Σκύδρας, Μετέωρα Πολίχνης).
  • Στις 7 μμ, το Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα ενόψει των Αγίων Ημερών του Πάσχα, διοργανώνει Εβδομάδα Λατρευτικής Μουσικής, στους Ιερούς Ναούς της περιοχής του, με τη μεικτή βυζαντινή χορωδία, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Ξηροκρήνη)
  • Στις 7:30 μμ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Η Αστρονομία στην αρχαία Αίγυπτο». Ομιλητής θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γνωστός από την παρουσία του στην εκπομπή της ΕΤ3 "Το Σύμπαν που αγάπησα", Στράτος Θεοδοσίου.
  • Στις 9 μμ, βραδιά Τζαζ διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στο ανακαινισμένο Πολιτιστικό Κέντρο (πρώην κινηματοθέατρο) «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1). Στη βραδιά αυτή εμφανίζονται σε μια μοναδική και απαιτητική συνύπαρξη τρεις σπουδαίοι δημιουργοί της jazz και ethnic σκηνής, ο Milcho Leniev, η Βίκυ Αλμαζίδου και ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος, μουσικοί που έχουν στο ενεργητικό τους πλούσια δισκογραφία, σημαντικές συνεργασίες και ενεργή συμμετοχή σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.