• Στις 9 πμ, παράσταση Διαμαρτυρίας ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, στα γραφεία Διεύθυνσης Α/μιας και Β/μιας Δυτικής Θες/νίκης, Κολοκοτρώνη 22 (Μονη Λαζαριστων).
  • Στις 11:30 πμ, ο Δήμος Εχεδώρου, σε ειδική εκδήλωσηστο ξενοδοχείο Electra Palace, Θεσσαλονίκη θα υπογράψει με την ΕΥΑΘ ΑΕ και την ΕΥΑΘ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ Μνημόνιο Συνεργασίας με θέμα: «Ενταξη του Δήμου Εχεδώρου στη ζώνη αποκλειστικής δραστηριότητας της ΕΥΑΘ ΑΕ».
  • Στις 12 μμ τα αποτελέσματα της νέας έρευνας που διεξήγαγε το ΕΒΕΘ μεταξύ των μελών του, μέσω της υπηρεσίας «PRIMO Q», θα παρουσιαστούν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος).
  • Στις 12 μμ, η Α΄ Καρδιολογική Κλινική του Α.Π.Θ., η Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Thoraxcenter του Πανεπιστημίου Erasmus του Rotterdam της Ολλανδίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας, δίνουν συνέντευξη τύπου με αφορμή το 9ο διεθνές συνέδριο καρδιολογίας με τίτλο « New Trends in Cardiology». Η συνέντευξη θα δοθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης(πλατεία Αριστοτέλους 4).
  • Στις 12 μμ η Νομαρχιακή Κίνηση «Νομαρχία των Κινημάτων και της Οικολογίας» δίνει συνέντευξη τύπου στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51), με θέμα «Λειτουργία Νομαρχιακού Συμβουλίου- Προσπάθεια φίμωσης της αντιπολίτευσης και κάθε διαφορετικής άποψης»
  • Στις 2:30 μμ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ δίνει Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Electra Palace. Στην συνέντευξη θα παραβρεθεί o Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, πολιτικός εκπρόσωπος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.
  • Στις 4 μμ, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, τον Δήμο Απολλωνίας και τον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας του Δήμου Αραδίπου της Κύπρου, διοργανώνουν ποδηλατοδρομία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
  • Στις 6 μμ ημερίδα με θέμα "Παιδική Επιθετικότητα: Σχολείο – Οικογένεια» οργανώνει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας, σε συνεργασία με το 2ο και 3ο Δημοτικό. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στον 3ο όροφο του Δημαρχείου Τριανδρίας (Ελευθερίας 24).
  • Στις 6 μμ, στο Πολυβιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία – Ανατόλια (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113), παρουσίαση βιβλίου της Βάνας Αλεξάτου Hassan με τίτλο «Αγιουρβεδικό μασάζ στην πράξη – Η ινδική τέχνη της φυσικής θεραπείας». Τη συγγραφέα θα προλογίσει η εκδότρια του βιβλίου και του περιοδικού Yoga, Λένα Αδαμοπούλου. Θα ακολουθήσει η προβολή του DVD που συμπεριλαμβάνεται στην έκδοση του βιβλίου και διάλογος με τους παρευρισκόμενους για ερωτήσεις και απορίες.
  • Στις 6 μμ, ημερίδα, στον πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ(10ος όροφος) για τους μουσουλμάνους στην Ελλάδα και την εκπαίδευση
  • Στις 6 μμ, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς θα πραγματοποιηθεί ημερίδα από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα «Η πρόληψη σώζει» στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Υγείας. Η ημερίδα θα επικεντρωθεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας της βρεφικής και παιδικής ηλικίας και ιδιαίτερα στο θέμα των εμβολίων και της ορθής παιδικής διατροφής.
  • Στις 7:30 μμ, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και η Υπεύθυνη της Χ.Ε.Ν Τ.Κ. Πανοράματος Μερόπη Βαρβάκη οργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Νερό για τη ζωή», στην αίθουσα «Αστέρια» του ξενοδοχείου «Πανόραμα».
  • Στις 7:30 μμ, εκδήλωση Διαλόγου στο Electra Palace με ομιλία του Μ.Χρυσοχοϊδη και παρεμβάσεις φορέων της πόλης.
  • Στις 7:30 μμ, εκδήλωση προς τιμήν του καθηγητή Εμμ. Κριαρά στην αίθουσα Τελετών του Παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, του ΑΠΘ.
  • Στις 7:30 μμ, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζει τα βιβλία «Μόνο για άνδρες» του Θανάση Νιάρχου και «Εντός και εκτός έδρας» του Γιώργου Μαρκόπουλου. Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Θανάσης Νιάρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος, Νίκος Παπανδρέου και Σεραφείμ Φυντανίδης.
  • Στις 8 μμ, μoυσική βραδιά διοργανώνει η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα συμπράξουν η χορωδία ενηλίκων και η ορχήστρα της ΓΣΘ με τη χορωδία και την ορχήστρα του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, ερμηνεύοντας μεταξύ των άλλων τα έργα του Μότσαρτ «Missa brevis» και τη συμφωνία της Πράγας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του σχολείου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
  • Στις 8 μμ, επίδειξη μόδας της Denise Eleftheriou (τα έσοδα θα διατεθούν στον Αγ.Στυλιανό) στο Θέατρο Βεργίνα του ΗΥΑΤΤ
  • Στις 8 μμ, η ΕΝΔΟΝ ανοίγει το διάλογο για θέματα της επικαιρότητας. Συζητά με το νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδη, στο Times foodbar, Τσιμισκή 136 (ΧΑΝΘ).