Από το Ελληνικό Ταχυδρομείο μέχρι την Τράπεζα Πειραιώς και από τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών μέχρι τη γωνιακή λαχαναγορά, η Αντιγονιδών έχει ντυθεί στα γαλανόλευκα. Οι ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν αγέρωχες από το πρωί της 25ης Μαρτίου και δημιουργούσαν σε όλους τους περαστικούς συναισθήματα ομοψυχίας και εθνικής ενότητας.
«Η σημερινή μέρα, περισσότερο από ποτέ, επειδή ακριβώς είναι διπλή γιορτή,τόσο για την Ορθοδοξία όσο και για τον Ελληνισμό, είναι ημέρα κατάνυξης και νιώθω περηφάνια να βλέπω τις ελληνικές σημαίες να κυματίζουν περήφανες στη γειτονιά μου», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος που έκανε βόλτες στην Ολύμπου.
Η κ.Κατερίνα, που δουλεύει στο περίπτερο της γειτονιάς, δεν προλάβαινε να πουλάει ελληνικές σημαιούλες όπως μας είπε. Η κόρη της κυρίας Κατερίνας, που ήταν μαζί της στο περίπτερο, έκανε παρέλαση με τη σημαιούλα της στο πεζοδρόμιο. «Μπορεί η Ελλάδα να είναι ελεύθερη, οφείλουμε να παραδώσουμε κι εμείς στα παιδιά μας μια Ελλάδα δυνατή», υπογράμμισε. «Περνάμε μια κρίση τώρα και πρέπει όλοι ενωμένοι να προσπαθήσουμε να βγούμε από αυτήν όπως έκαναν και το ’21».

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ